×

Σφάλμα

[SIGPLUS_EXCEPTION_CREATE] Insufficient file system permissions to create the file or folder root/cache/thumb.

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011 00:28

Ρωσική 'απόβαση' στην Αλεξανδρούπολη

Οι πρώτες φωτογραφίες από την επίσκεψη του ρωσικού αποβατικού σκάφους «Cesar Kunikov» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτική περιγραφή θα υπάρξει αργότερα. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από την επίσκεψη του ρωσικού σκάφους για τη συμμετοχή του πληρώματός του στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου (ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου) για τους Ρώσους αξιωματικούς και στρατιώτες που πέθαναν στην Αλεξανδρούπολη το 1878 κατά τη διάρκεια του Ρωσωτουρκικού πολέμου οι οποίοι και απελευθέρωσαν την περιοχή. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 1:30 το μεσημέρι θα τελεσθεί Τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων στρατιωτών από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και από τον Αρχιεπίσκοπο Ροστώφ, κ.Μερκούριο, ως εκπροσώπου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.
Κύριλλο. Μετά το Τρισάγιο θα ακολουθήσει η τελετή των εγκαινίων του Μνημείου και θα τοποθετηθούν σ’ αυτό τα οστά των στρατιωτών. Σύμφωνα με το τυπικό θα υπάρξουν κανονιοβολισμοί από το ρωσικό σκάφος και τιμητοικές βολές από το ρωσικό άγημα στο μνημείο. Η επίσκεψη του ρωσικού σκάφους και η ρωσική παρουσία στην περιοχή
φαίνεται ότι δεν έγινε δεκτή θετικά από όλους. Απολύτως έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη (που ακούγονται  ισχυρά στην Αλεξανδρούπολη) αποκαλύπτουν ότι εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στον Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως κ. Λαμπάκη για τον σημαιοστολισμό της πόλης και με
ρωσικές σημαίες (!!!). Δεν είναι γνωστή η απάντηση του κ. Λαμπάκη αλλά οι σημαίες υπάρχουν ακόμη σε όλη την κεντρική οδό της πόλης. Η κ.Νικολάου εκλέχθηκε αν και έλαβε πολύ μικρότερο ποσοστό από τον αντίπαλό της δημοσιογράφο Δημήτρη Πέτροβιτς, διότι ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη στον οποίο ανήκε έλαβε σημαντικό ποσοστό στην Κομοτηνή, με πλήθος καταγγελιών από Θρακιώτες για ασυνήθιστη κινητοποίηση του τουρκικού προξενείου.

Το πρόγραμμα επίσκεψης στην Αλεξανδρούπολη του "Cesar Kunikov":

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011
18:00 Άφιξη του πλοίου «Cesar Kunikov» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Επίσημη επίσκεψη του πλοιάρχου στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο
Λαμπάκη, στον Στρατηγό Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, στον Αστυνομικό
Διευθυντή και στον Λιμενάρχη της Αλεξανδρούπολης.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

8:30 Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αλεξανδρούπολης
11:00 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των αγωνιστών για την ελευθερία της Ελλάδας
12:00 Παρέλαση για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ»
13:30 Εγκαίνια του Μνημείου των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών
14:30 Εορταστικό γεύμα από την Ελληνική πλευρά
18:00 Επίσκεψη στο πλοίο του Μητροπολίτη Άνθιμου
19:00 Συναυλία του Συγκροτήματος τραγουδιών και χωρών και της ορχήστρας πνευστών του Ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

9:00 - 15:00 Επίσκεψη των κατοίκων της πόλης στο πλοίο
9:00 Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας Θεοτόκου στη Μάκρη
19:00 Υποδοχή των επισήμων της πόλης στο πλοίο «Cesar Kunikov»

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

10:00 Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του πληρώματος του πλοίου και της ομάδας της Αστυνομίας
17:00 Αναχώρηση του πλοίου «Cesar Kunikov» από την Αλεξανδρούπολη

Δήλωση Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου για το Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών

Αποφασίσαμε την παραχώρηση της χρήσεως μέρους της πλατείας της Ιεράς Μητροπόλεως, για την τοποθέτηση εκεί του παλαιού Μνημείου των Ρώσων στρατιωτών, επειδή θεωρούμε ότι η μνήμη εκείνης της ιστορικής απαρχής του τόπου μας οφείλει να διαφυλαχθεί και να μεταλαμπαδευθεί για να διδάσκει.
Το ομόδοξο που μας συνδέει με το ρωσικό λαό, χωρίς να θίγει κανένα άλλο θρήσκευμα ή μειονότητα, είναι στοιχείο εξάπαντος βασικό για κάθε πολιτιστική και πνευματική συνεργασία και σχέση. Η πρόσφατη αδελφοποίηση του Δήμου μας με τον Δήμο του Σόσνοβι Μπόρ, αξίζει να... διευρυνθεί ποικιλοτρόπως με σημειοδότηση συγκεκριμένων κοινών στοιχείων, ειδάλλως, όπως συμβαίνει με πολλές αδελφοποιήσεις Δήμων, θα ξεχασθεί και θα σβήσει.
Η φιλοξενία που παρείχε η Ιερά Μητρόπολης στα 100 παιδιά του Σόσνοβι Μπορ το περασμένο θέρος, άφησε πολύ καλή εντύπωση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στις πνευματικές δομές της τοπικής Εκκλησίας μας. Η θρυλούμενη ανάπτυξη του τόπου μας χρειάζεται μάλλον να εδρασθεί επάνω σε πολιτιστικό υπόβαθρο, αφού δεν αξιοποιήσαμε σωστά άλλες
προοπτικές και δυνατότητες που μας προτάθηκαν. Ειρήσθω εν παρόδω ότι το οικονομικό κόστος του εν λόγω μνημείου, ανέλαβε πλήρως το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος και επιχειρηματίες από το Σοσνόβι Μπορ. Αξιοσημείωτη είναι η εθελοντική προσφορά εργασίας τοπικών τεχνιτών και μαστόρων παλλινοστισάντων με την καθοδήγηση και ευθύνη του Προέδρου του ομώνυμου Συλλόγου τους, κ. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη.

 


+ Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ


Από τη συνάντηση Ρώσων αξιωματούχων με τον Δήμαρχο Aλεξανδρούπολης ο οποίος έδειξε και το αρχικό ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης που εκπόνησαν οι Ρώσοι Μηχανικοί του 9ου Συντάγματος.

{gallery}alexpoli/rumotomiko{/gallery}


Επίσκεψη στον Διοικητή της 12ης Μεραρχίας, στον Αστυνομικό Διευθυντή και στον Λιμενάρχη της Αλεξανδρούπολης.

{gallery}alexpoli/12{/gallery}


Το Δημαρχείο Αλεξανδρουπόλεως και η κεντρική οδός σημαιοστολισμένη με ελληνικές κια ρωσικές σημαίες.

{gallery}alexpoli/dimarxeio{/gallery}


Στιγμιότυπο από το κλίμα της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, σε εστιατόριο Ελλήνων που ήρθαν από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

{gallery}alexpoli/estiatorio{/gallery}

 

Στιγμιότυπα αρκετών ημερών πριν την 28η Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών ετοιμασίας του μνημείου στο προαύλιο της Μητρόπολης.

{gallery}alexpoli/mit{/gallery}

 

 

 

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates