Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 00:36

Πρώτη δόση ρωσικού δανείου

Δόθηκε σήμερα η πρώτη δόση του ρωσικού δανείου Ύψους 590 εκατομμυρίων ευρώ


Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει χορήγηση δανείου από τη Ρωσία στην Κύπρο, ύψους 2,5 δισ. ευρώ.


Η πρώτη δόση πιστώσεων ύψους 590 εκατομμυρίων ευρώ χορηγήθηκε σήμερα Πέμπτη στην Κυπριακή Δημοκρατία από την Ρωσική Ομοσπονδία στο πλαίσιο της υλοποίησης της συμφωνίας των δυο κυβερνήσεων.

Επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι «με την παραχώρηση των πιστώσεων ενισχύθηκε η ρευστότητα του κυπριακού Δημοσίου και καλύφθηκαν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2012».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «με την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων εσωτερικών διαδικασιών των δύο κρατών, ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκ μέρους της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέγραψαν στις 23 Δεκεμβρίου 2011, την τελική συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας για την παραχώρηση κρατικών πιστώσεων στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας συνολικού ποσού ύψους 2,5 δισ. ευρώ». Η πρώτη δόση χορηγήθηκε σήμερα.

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates