Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 12:29

Ο ΜΠΕΡΝΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ


Λιάνα Μυστακίδου


Στην Τουρκία βρίσκεται ο Ουίλλιαμ Μπερνς

Μεγάλη κινητικότητα στις επαφές Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων παρατηρείται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ο υφυπουργός εξωτερικών Ουίλλιαμ Μπερνς έφτασε χθες στην Τουρκία για διήμερη επίσκεψη.

Κατά την παραμονή του θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών κ. Νταβούτογλου και τον ομόλογό του Feridun Sinirlioglu.

Η επίσκεψη αυτή  που πραγματοποιείται  αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Νταβούτογλου από την Τεχεράνη φανερώνει τον διαμεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Τεχεράνης.

Ειδικά, τώρα, μετά τις απειλές του Ιράν να κλείσει τον κόλπο του Ορμούζ. Οι δυο πλευρές θα εξετάσουν αναμφισβήτητα και την κατάσταση της Συρίας και του Ιράκ.

Επίσης, ομάδα μελών του Κογκρέσου με επικεφαλής τον Έρικ Κάντορ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γκιουλ, ο οποίος τους δεξιώθηκε στα Θεραπιά της Κωνσταντινούπολης.

Οι βουλευτές επισκέφθηκαν και τον πρωθυπουργό Ερντογάν στο γραφείο του στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε, όπου παρέμειναν περίπου δυο ώρες.

Ρωσικός Στόλος, Βρετανική ναυαρχίδα, Καναδικά πολεμικά αρμενίζουν στη Μεσόγειο. Όλος ο πλανήτης αγωνιά  και η Αθήνα ασχολείται με το κούρεμα του χρέους της.

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates