Σάββατο, 03 Μαρτίου 2012 21:45

Σχέδιο διαμελισμού της Συρίας;

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙΛιάνα Μυστακίδου

Οι Αμερικανοί Γερουσιαστές John McCain και Lindsey Graham  κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Αφγανιστάν πριν από λίγες μέρες  δήλωσαν στους δημοσιογράφους: «Πρέπει να εξοπλιστούν άμεσα οι αντικαθεστωτικοί στη Συρία. Πρέπει να αλλάξει αμέσως η κυβέρνηση στη Δαμασκό. Να ληφθούν δραστικά μέτρα για την αποδυνάμωση του Ιράν».

Οι Γερουσιαστές είναι μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας και οι απόψεις τους έχουν βαρύνουσα σημασία.

Στην Ιστοσελίδα Debka  που έχει διασυνδέσεις με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες  αναφέρεται ότι η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία και η Ιταλία προετοιμάζονται για επέμβαση στη Συρία. Περιμένουν την απόφαση των ΗΠΑ για να ξεκινήσουν, όπως έκαναν και στην περίπτωση της Λιβύης.

Στη σύνοδο των «Φίλων της Συρίας» που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία, κάλεσαν τον Πρόεδρο Άσαντ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των αμάχων για να στείλουν αμέσως ανθρωπιστική βοήθεια.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες των Τυνησίων, οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους σημαίες της Συρίας  και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Προέδρου Ομπάμα και της κυρίας Κλίντον. Στα πανό που κρατούσαν κατηγορούσαν το Κατάρ ως «σπόνσορα των σχεδίων του Σιωνισμού και των ΗΠΑ».

Ο Ceyhan Bozkurt στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Γενίτσαγ , αναφέρεται σε εκτιμήσεις του καθηγητή Umit Ozdag, ο οποίος είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «21ος αιώνας» για τα τεκταινόμενα στη Συρία.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι το σχέδιο διαμελισμού της Συρίας σε επτά κομμάτια έχει ένα και μόνο σκοπό - να ανοίξει δίοδο στον Μπαρζανί στη Μεσόγειο.

Μεγάλη μερίδα επιστημόνων στην Τουρκία πιστεύει ότι σύντομα θα ιδρυθεί το φιλο-ισραηλινό  ενωμένο Κουρδιστάν. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι το νεοσύστατο κράτος δεν  έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Όταν το πετύχουν και αυτό θα γίνει άμεσα η ανακήρυξη του Κουρδιστάν. Εύλογα λοιπόν ο Κούρδος ηγέτης Μεσούτ Μπαρζανί θεωρείται ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χάρτης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα sol haber με το ερώτημα «πώς είναι δυνατόν το Ιράν να απειλεί τις ΗΠΑ, όταν είναι περικυκλωμένο με τόσες στρατιωτικές Βάσεις;»...

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates