Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από 16 υπουργούς αποτελείται η υπηρεσιακή κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό-πρόεδρο του Συμβουλίου τής Επικρατείας(ΣτΕ) Παναγιώτη Πικραμμένο.

Τα μέλη της κυβέρνησης είναι κυρίως καθηγητές ΑΕΙ, πρώην υπουργοί και διπλωμάτες.
Ο κ. Πικραμμένος ορκίστηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012, ενώ στις 10.00 το πρωί τής Πέμπτης 17 Μαΐου 2012 έγινε η ορκωμοσία της κυβέρνησης.
Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η εξής:ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός


To μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Πικραμμένος προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης. Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο εντολοδόχος πρωθυπουργός έθεσε ως κύριο στόχο τη διαφύλαξη του κύρους της πατρίδας και της ομαλής μετάβασής της σε νέα πολιτική κυβέρνηση.
Παραλαμβάνοντας την εντολή, ο κ. Πικραμμένος αναγνώρισε ότι είναι μεγάλος το βάρος που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να φανώ αντάξιος, είπε για να σημειώσει αμέσως μετά πως πρόκειται για μία καθαρά υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «δεν διαφεύγει από κανέναν ότι η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές» και απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια, πρόσθεσε πως «υπό τη δική σας καθοδήγηση πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος της πατρίδας και την ομαλή μετάβαση σε μία νέα πολιτική κυβέρνηση».
Στο τέλος της συνομιλίας, ο κ. Πικραμμένος αστειεύτηκε επικαλούμενος αναφορές στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, λόγω ονόματος θα ήταν ο καταλληλότερος για να είναι ο τελευταίος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης.
Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της κυβερνητικής ηγεσίας που ακολούθησε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και ο απερχόμενος Λουκάς Παπαδήμος συμφώνησαν στην ανάγκη «να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας» κατά την προεκλογική περίοδο. Ο κ. Παπαδήμος πρόσθεσε πως «κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα».Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates