Ελλάδα – Εκλογές 2012

Συνέντευξη: Ηλίας Παναγιώταρος (Β’ Αθηνών) - Χρυσή Αυγή: «Κερδίζουμε συνεχώς τη νέα γενιά»

 

Στα πλαίσια των εκλογών του Ιουνίου 2012, παρουσιάζουμε συνεντεύξεις από υποψηφίους και στελέχη κομμάτων. Ο υποψήφιος στην δεύτερη περιφέρεια Αθηνών με την Χρυσή Αυγή, κ. Ηλίας Παναγιώταρος, μας αναλύει τις θέσεις του κόμματός του για την λαθρομετανάστευση και για άλλα θέματα και διευκρινίζει τα επίμαχα σημεία που έχουν δημιουργήσει θόρυβο γύρω από την Χρυσή.

Η συνέντευξη

- Η Χρυσή Αυγή έκανε μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία στις εκλογές. Από τη δική σας πλευρά πώς αξιολογείτε το αποτέλεσμα των εκλογών;

- Το αποτέλεσμα των εκλογών για τη Χρυσή Αυγή ήταν πάρα πολύ καλό. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα και για τα υπόλοιπα κόμματα με μικρές αποκλίσεις. Στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που είναι πολύ κοντά με την πρώτη, θα βγάλουμε και κάποια συμπεράσματα σχετικά με το πώς ψηφίζει ο κόσμος. Αυτό που είναι σίγουρο, για να μιλήσουμε για την Χρυσή Αυγή, είναι ότι θα παγιωθεί σαν κοινοβουλευτική δύναμη. Δεν γνωρίζουμε αν σε αυτές τις εκλογές θα μας ψηφίσουν περισσότεροι ή λιγότεροι διότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε, δεν υπήρξε κάποια κυβέρνηση και κοινοβουλευτικές εργασίες για να μιλήσουμε ώστε πολλοί να έχουν καλύτερη άποψη. Από τις 18 Ιουνίου και μετά (και μάλλον δεν θα ξαναγίνουν σύντομα νέες εκλογές, όπως θέλω να πιστεύω) η Χρυσή Αυγή εκτός από τη δύναμη στο δρόμο θα έχει και δύναμη δημόσια με θέσεις και επιχειρήματα που θα τα αναπτύσσει στη Βουλή και θα δοθεί η δυνατότητα σε πολλούς που δεν μας γνώριζαν (που ακούν μόνο αυτά που λεν τα κανάλια της διαπλοκής και μας έκριναν αρνητικά) να μας κρίνουν θετικά.

- Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι σας ψήφισαν περίπου 500.000 άνθρωποι; Είναι το πρόγραμμά σας ή άλλο;

- Είναι συνδυασμός. Πρόγραμμα έχουμε για όλα. Οι περισσότεροι μας ψήφισαν για συγκεκριμένα πράγματα, όπως για το πρόγραμμα της λαθρομετανάστευσης η οποία αποτελεί πρόβλημα που καίει όλη την Ελλάδα και επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής και της κοινωνίας μας. Δεν είναι μόνο οι φόνοι, οι ληστείες, οι βιασμοί. Είναι τα οικονομικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους λαθρομετανάστες όλα αυτά τα χρόνια.

- Γιατί όμως να εμπιστευθεί κάποιος εσάς για τη λαθρομετανάστευση; Έχει μιλήσει και το ΛΑΟΣ και ο Καμμένος.

- Το ΛΑΟΣ είναι τόσα χρόνια, από το 2002, που έλεγε κατά καιρούς για πράγματα που πλησίασαν αρκετά στα δικά μας. Ήταν όμως κοινοβουλευτικό κόμμα με 15 βουλευτές, με πολλά εκατομμύρια ευρώ, με τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, με ραδιοφωνικό σταθμό, με δύναμη τέλος πάντων και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Σε αυτά τα δέκα χρόνια δεν βελτιώθηκε τίποτα. Ούτε στον μικρόκοσμο μιας πλατείας σε μια περιοχή της Αθήνας, ούτε πουθενά. Η Χρυσή Αυγή έδωσε δείγματα σε γειτονιές της Αθήνας, έδωσε δείγματα στο Εφετείο, έδωσε ξανά δείγματα τώρα στην Πάτρα. Έφυγαν από το κτίριο της Πειραϊκής Πατραϊκής. Το πρόβλημα που υπήρχε εκεί, λύθηκε, όπως λύθηκε και στο Εφετείο. Έτσι θα λύνουμε τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδος. Όποιος απλώνει χέρι πάνω σε Έλληνα, η Χρυσή Αυγή θα του το κόβει.

- Εσείς δηλαδή εκτιμάτε ότι ο ΛΑΟΣ δεν έλυσε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης διότι δεν ήταν αρκετά τολμηρός;

- Τίποτα, κωλοτούμπες ήταν και έτσι τους έχουν βαφτίσει. Με ημίμετρα και πράγματα που λες μόνο για να πάρεις ψήφους ενώ δεν τα πιστεύεις, δεν προχωράς μπροστά.

- Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν επίσης το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην ατζέντα τους.

- Απ' ό,τι ξέρω όμως ο κ. Καμμένος ήταν στην Ν.Δ. μέχρι προχθές.

- Δηλαδή το γεγονός ότι κάποιοι ήταν για χρόνια κοινοβουλευτικοί, λειτουργεί εναντίον τους;

- Είναι τόσα χρόνια βουλευτής ο κ. Καμμένος. Και το ότι πήρε 10% δεν σημαίνει τίποτα, σε λίγο δεν θα υφίσταται ως πολιτικός σχηματισμός, αυτό είναι δεδομένο, εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε. Δεν γνωρίζω αν λειτουργεί ως ανάχωμα ή κάτι άλλο αλλά θα φανεί ίσως και μετά από τις επόμενες εκλογές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν συνυπεύθυνοι. Έχουν ψηφίσει τόσα νομοσχέδια. Για τους αλλοδαπούς, για τις πράσινες κάρτες, για τις ροζ κάρτες. Άκρως συνυπεύθυνη είναι η Ν.Δ. στέλεχος της οποίας και στην κυβέρνηση και στην κοινοβουλευτική ομάδα ήταν ο κ. Καμμένος, μέχρι και πριν από έξι μήνες. Και ο κ. Μαρκόπουλος και οι υπόλοιποι. Μη μας πουλάνε τώρα πατρίδα και ότι είναι κάτι διαφορετικό, τα ίδια είναι και αυτοί.

- Σύμφωνα με τη δική σας αξιολόγηση, ποιες είναι οι αιτίες που φτάσαμε σε αυτή την κρίση;

- Οι λαθρομετανάστες, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες και σε μικρότερο βαθμό είναι η Ε.Ε. με διάφορους αντεθνικούς νόμους, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που είναι τα όργανα αυτών των αντεθνικών νόμων σε κάθε χώρα.

- Να πάρουμε ειδικά, αρχίζοντας με τους πολιτικούς.

- Από το 1974 και μετά το μόνο που κάνουν είναι να μπαίνουν στην πολιτική τα φτωχοί και καταϊδρωμένοι και να βγαίνουν ζάμπλουτοι. Και λερωμένοι.

- Δηλαδή πιστεύετε ότι η διαφθορά είναι πολύ βασικό θέμα;

- Σαφώς. Είναι αυτοί που κινούν τα νήματα, που περνούν τους ανθελληνικούς νόμους, που επιτρέπουν σε κάθε μη κυβερνητική οργάνωση να έρχεται εδώ με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να επιβάλει τις εντολές που έχει πάρει από το εξωτερικό και πάει λέγοντας. Άρα είναι άκρως συνυπεύθυνοι. Αυτοί αντί να οδηγούν και να κατευθύνουν τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία πάντα προς το καλύτερο τον έφτασαν εδώ.

- Ένας λόγος που είχαμε μπει στην Ε.Ε. ήταν για να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια.

- Τρίχες. Η Ε.Ε. ήταν η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας. Πώς λειτούργησε; Έκλεισαν οι βιομηχανίες μας, οι βιοτεχνίες μας, ο τουρισμός μας θαλασσοδέρνεται και θαλασσοπνίγεται.

- Να διευκρινίσουμε αν η Ε.Ε. ξεκίνησε ή και είχε δημιουργηθεί από την αρχή ώστε να μην είναι υποστηρικτική σε χώρες όπως η Ελλάδα;

- Όχι, χάλασε. Δεν έχει καμιά σχέση το όραμα της Ε.Ε. από τη δεκαετία του ΄50. Την Ε.Ε. την κυβερνούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και κάτι επιτροπές, τη στιγμή που οι ηγέτες της Ε.Ε. μιλάνε για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, την ίδια στιγμή υπάρχουν επιτροπές μέσα στην Ε.Ε. που χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν τη λαθρομετανάστευση μέχρι και πώς θα τους εντάξουμε. Μιλούμε για οξύμωρες καταστάσεις.

- Υπάρχουν κόμματα τα οποία υποστηρίζουν ότι χρειάζεται να υπάρχει μια ριζική αλλαγή των συνθηκών στην Ε.Ε. και στη σχέση μας με την Ε.Ε., τα οποία σε άλλους τομείς είναι ριζικά διαφορετικά με εσάς. Εσείς εκτιμάτε ότι σε αυτά τα θέματα θα μπορούσε να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ σας;

- Δεν γνωρίζω αν είδατε τι έγινε με τον κ. Τσίπρα. Παπατζιλίκι πουλάει. Ενώ έλεγε έξω από το μνημόνιο, ότι θα το πετάξουν στα σκουπίδια και τα λοιπά, μόλις ανέβηκε έλεγε ότι θα το επαναδιαπραγματευτούν. Οι μισοί βουλευτές του λένε έτσι και οι μισοί αλλιώς. Χάος. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Δεν τους ενδιαφέρει το μνημόνιο, τους ενδιαφέρει να νομιμοποιήσουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, γιατί και αυτοί είναι βασικό κομμάτι που έχει στηρίξει τη διάλυση του κοινωνικού ιστού υποστηρίζοντας όλους τους λαθρομετανάστες, υποστήριξαν την εξέγερση του 2008, η οποία ήταν ταφόπλακα της οικονομίας της Αθήνας και όχι μόνο και κατ' επέκταση όλης της Ελλάδας, διότι τα επεισόδια έγιναν παντού. Είναι ίδιοι άνθρωποι. Πώς να μιλάει για ανάκαμψη της οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όταν καιγόταν όλη η Αθήνα τα υποστήριζε με κάθε τρόπο, είτε με τα στελέχη τους ως δικηγόροι και ως βουλευτές που υποστήριζαν τους συλληφθέντες, κ.λπ..

- Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αν έχει τη δυνατότητα ως κυβέρνηση θα αποχωρήσει από τη συμφωνία του Δουβλίνο-2, θα δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες για να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες (και δεν θα γίνονται δεκτοί όταν επιστρέφουν στην Ελλάδα) και ουσιαστικά μιλούν ότι και αυτοί ...

- Δεν λένε αυτά. Λένε ότι θα δώσουν σε όλους άσυλο και όταν ο άλλος έχει άσυλο μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται.

- Από την Ελλάδα όμως θα φεύγουν.

- Σιγά μη φύγουν, αφού είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου για τον κάθε παράνομο, τον κάθε τυχοδιώκτη, τον κάθε παράξενο. Να σας πω ένα παράδειγμα. Στο Αφγανιστάν αν κάποιος κλέψει ένα καρβέλι ψωμί θα του κόψουν τα δύο χέρια. Στην Ελλάδα αν ο ίδιος βγει στην Αχαρνών με ένα καλάσνικοφ ή σπαθί και κάνει ό,τι γουστάρει, το πολύ πολύ να πάει φυλακή για κάποιο καιρό, να σιτίζεται από το ελληνικό κράτος και να μας κοροϊδεύει. Και να υπάρχουν πολιτικοί φορείς, βλέπε ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε στην Υπατία, που τους υποστηρίζουν. Άρα αυτός ο άνθρωπος ενημερώνει, διότι συζητούν με τα τηλέφωνα, «ελάτε στην Ελλάδα». Είναι ο παράδεισος των λαθρομεταναστών. Να πάμε και σε άλλα ζητήματα, διότι σήμερα είχαμε μια περιοδεία στο κέντρο της Αθήνας, τα ελληνικά μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο γιατί έρχεται η εφορία (διότι έχουν ΑΦΜ και μπορούν να τους βρουν) τη στιγμή που το διπλανό μαγαζί ανήκει σε έναν τριτοκοσμικό λαθρομετανάστη, που έχει πάρει άδεια για τρόφιμα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πού βρήκαν τα χαρτιά; Κοιμούνται μέσα, τρώνε, πίνουν κ.λπ.. Ενοίκια δεν πληρώνουν, ταμειακές μηχανές δεν έχουν. Αυτή τη στιγμή ο ρατσισμός στην πατρίδα μας είναι αποκλειστικά και μόνον εις βάρος των Ελλήνων.

- Για την κατάσταση, όμως, εκτός την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, για να λυθεί χρειάζεται μια σειρά μέτρων. Από τη δική σας την πλευρά τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν τις πρώτες εβδομάδες, τους πρώτους μήνες όταν έχετε τη δυνατότητα να επηρεάσετε το αποτέλεσμα;

- Το πρώτο πράγμα να εξασφαλίσουμε είναι όλοι οι αρμόδιοι φορείς να μεριμνήσουν ώστε να κλείσουν τα σύνορα. Όταν μια τρύπα βάζει νερό πρώτα κλείνεις την τρύπα και μετά βγάζεις το νερό. Δηλαδή σφράγισμα των συνόρων με ναρκοπέδια, ηλεκτροφόρα σύρματα, κάμερες, με το στρατό να φυλάει πραγματικά τα σύνορα και όχι απλώς να τους καταγράφει και να τους στέλνει στην Αστυνομία για να πάνε στην Αθήνα. Άμεση καταγγελία της συνθήκης Σένγκεν. Όποιος μπαίνει στην Ελλάδα θα μπαίνει είτε για τουριστικούς λόγους, είτε για επιχειρηματικούς είτε για εκπαιδευτικούς. Θα καταγγείλουμε μονομερώς το Δουβλίνο-2, δεν μπορεί να συλλαμβάνεται ένας αλλοδαπός στο Λονδίνο και αντί να τον ρωτούν από ποια χώρα έρχεται, να τον ρωτούν από ποια χώρα μπήκε, εκείνος να λέει από την Ελλάδα και να μας τον στέλνουν εδώ πακέτο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Ούτε αυτό είναι ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Μετά θα γίνει διαρκές αυτόφωρο, μόνιμο ποινικό αδίκημα, η ενοικίαση κάποιου χώρου από Έλληνα σε παράνομο αλλοδαπό όπως επίσης και αν κάποιος απασχολεί παράνομους αλλοδαπούς. Το άλλο είναι να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του κράτους ώστε να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Και φυσικά η άμεση απέλαση. Αεροπορικώς στις πατρίδες τους. Και μη μας πει κανείς το παραμύθι ότι δεν ξέρουν από πού είναι, τους βρίσκουν στο λεπτό.

- Το κόστος;

- Αυτή τη στιγμή ένα αεροπορικό εισιτήριο χωρίς επιστροφή είναι κάτω από 100 ευρώ. Το κόστος για ένα εκατομμύριο λαθρομεταναστών για τις πατρίδες τους, μαζί με την ασφάλεια κ.λπ. θα είναι μέχρι 100 εκατ. ευρώ. Η Ε.Ε. μας έχει δώσει 250 εκατ. για τους λαθρομετανάστες. Θα τα χρησιμοποιήσουμε με πολλή ευχαρίστηση και μπορεί να τους δώσουμε και ρέστα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα καταστρέφεται, δεν λειτουργεί τίποτα, σφάζουν τους Έλληνες στο δρόμο χωρίς λόγο, γιατί για αυτούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Ακόμη και αυτοί που δηλώνονται μόνιμοι έχουν έρθει παράνομα στην πατρίδα μας και πρέπει να εξετάζεται κάθε περίπτωση, πώς και πού βρήκε τα χαρτιά και έγινε νόμιμος. Ποιός δημόσιος λειτουργός, υπάλληλος, αστυνομικός κ.λπ. υπέγραψε παρανόμως ώστε αυτοί οι άνθρωποι να αποκτήσουν χαρτιά και να υπάρξει τιμωρία και για αυτούς.

- Τί άλλα μέτρα θεωρείτε ότι χρειάζονται για να διορθωθεί η κατάσταση;

- Αυτό είναι το βασικό διότι με τους λαθρομετανάστες καταστράφηκε το νοσηλευτικό μας σύστημα με ένα εκατομμύριο λαθρομεταναστών να νοσηλεύονται τσάμπα την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός αναγκάζεται να πληρώνει, με το τι γίνεται στις δημόσιες συγκοινωνίες, στα σχολεία, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί, αυτομάτως, θα ελαφρυνθούν. Θα πρέπει να γίνει μονομερής καταγγελία πολλών αποφάσεων της Ε.Ε. όπως στο ζήτημα του «ελεύθερου ανταγωνισμού». Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό δημόσιο, που μέχρι πρότινος είχε σε κάθε προμήθεια την απαραίτητη προϋπόθεση (στον ρουχισμό για παράδειγμα) τα ρούχα να είναι ελληνικής παραγωγής, τώρα αυτό να μην υφίσταται λόγω της ευρωπαϊκής εντολής και ο καθένας σε διαγωνισμό να μπορεί να φέρνει ρούχα από το Πακιστάν, την Ινδία, την Τουρκία και αλλού. Να είναι ελληνικής παραγωγής ή συμπαραγωγής. Όποια εταιρεία θέλει να πουλάει χιλιάδες οχήματα στο στρατό, στην αστυνομία στο λιμενικό και στις δημόσιες υπηρεσίες, ας ανοίξει μια μονάδα παραγωγής και να δουλεύουν Έλληνες εργάτες. Το ίδιο στα ρούχα και στα τρόφιμα όπου έχουμε το απαράδεκτο στην αγροτική πολιτική να εισάγουμε τρόφιμα τα οποία η Ελλάδα έχει κατά κόρον.

- Αυτό δεν είναι περισσότερο επιμόρφωση και εκπαίδευση του κόσμου;

- Όχι είναι και εντολή. Κρατικός, κεντρικός σχεδιασμός. Όταν πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και βρίσκεις μόνο λεμόνια Τουρκίας ή Αργεντινής; Η πολιτική μας στα αμυντικά είναι συμπαραγωγή με κατασκευή στην Ελλάδα, όλα εδώ. Έχουμε ναυπηγεία που κάθονται και δεν κάνουν τίποτα διότι ο κ. Τσοχατζόπουλος και οι άλλοι έπαιρναν τις προμήθειες και παράγγελναν από το εξωτερικό. Δεν πρόσφεραν τίποτα στην Ελλάδα και στην οικονομία, παρά μόνο στην τσέπη τους. Άλλο παράδειγμα να πούμε. Προμηθεύτηκε η ΔΙΑΣ και η ΔΕΛΤΑ (μιλάμε για χιλιάδες στελέχη) κάποιες στολές. Αυτές οι στολές φτιάχτηκαν στο Πακιστάν. Και ήταν υπερβολικά ακριβές. Θα μπορούσαν να φτιαχτούν στην Ελλάδα στην μισή τιμή. Να πάμε στην αγροτική παραγωγή. Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα που παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και να τα ρίχνουμε αυτά στον καιάδα και να εισάγουμε υποδεέστερα προϊόντα. Υποδεέστερης ποιότητος και διατροφικής αξίας. Άρα θα πρέπει να υπάρξει κρατικός έλεγχος και προστατευτισμός των ελληνικών προϊόντων. Καταστράφηκε η παραγωγή ζαχάρεως, καπνού και όλα με κεντρικές οδηγίες της Ε.Ε.

- Για να γίνουν αυτά, θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στις συνθήκες λειτουργίας και ουσιαστικά συνθήκες υπάρξεως της Ε.Ε..

- Βέβαια.

- Θεωρείτε ότι τώρα είναι ώριμες οι συνθήκες λόγω της κρίσης και της αντιευρωπαϊκής αντίληψης που υπάρχει στην Ελλάδα για να γίνουν αυτά ευκολότερα σε σχέση με το παρελθόν;

- Αυτές είναι οι απόψεις μας και κάποια στιγμή θα γίνουν πραγματικότητα.

- Θα τις διοχέτευσετε και σε άλλους σε άλλους χώρους;

- Όσο περνάει ο καιρός η Χρυσή Αυγή δυναμώνει όλο και περισσότερο και οι απόψεις περνούν στο ευρύ κοινό.

- Κάτι σχετικό με αλλοδαπούς που έχει προβληματίσει αρκετό κόσμο στη βόρειο Ελλάδα αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους «Ρωσοπόντιους» όπως λένε. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, όχι υποψήφιοι, είπαν ότι τώρα που ενισχύθηκε η Χρυσή Αυγή «μπορούμε να απαλλαγούμε από τους Ρωσοπόντιους».

- Που έγινε αυτό;

- Στον Έβρο και βόρεια Ελλάδα γενικά.

- Είναι αστείο να αναφέρεται αυτό. Η Χρυσή Αυγή, εκτός από τους Έλληνες που ζουν στη μητροπολιτική Ελλάδα, πρωτοστατούσε και θα πρωτοστατεί για τους Έλληνες που παίζουν σε κάθε γωνιά του κόσμου όπως στη Βόρεια Ήπειρο, στα Σκόπια, στη Βουλγαρία και οι αφελφοί μας οι Πόντιοι που είναι από την καλύτερη πάστα Ελλήνων που υπάρχουν και είναι αγωνιστές. Έχουμε πολλούς μαζί μας που είναι ποντιακής καταγωγής, όπως και η σύζυγός μου και είμαστε από αυτούς που δεν δεχόμαστε καν τον όρο «Ρωσοπόντιος». Ζούσαν στον Πόντο και μετά από αλλεπάλληλες διώξεις των Οθωμανών και των σταλινικών διασκορπίστηκαν εδώ και εκεί μέχρι να έρθουν στη μητέρα πατρίδα.

- Υπάρχουν δύο θέματα που έχουν δημιουργήσει αρνητική εντύπωση για την Χρυσή Αυγή. Το πρώτο είναι η ναζιστική φυσιογνωμία, καταβολές που σας αποδίδουν.

- Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ελληνικό εθνικιστικό κίνημα με ξεκάθαρες απόψεις, ότι λέγαμε πριν το λέμε και τώρα. Το 1941 αυτοί που πολεμούσαν τους Γερμανούς στα οχυρά στο Ρούπελ και αλλού ήταν Έλληνες εθνικιστές που πάντοτε βρίσκονταν στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού και όχι κομμουνιστές που ήταν σύμμαχοι των Γερμανών. Ήμασταν αυτοί που τους πολέμησαν. Και για το θέμα των σατανιστών που μας κατηγορούν, να αναφέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μητροπολιτών στην Ελλάδα στήριξε φανερά ή κρυφά την Χρυσή Αυγή. Όπως επίσης το μεγαλύτερο μέρος του Αγίου Όρους που μας στηρίζει. Έχουμε άμεσες επαφές και κάποιοι από εμάς το έχουν επισκεφθεί. Σεβόμαστε επίσης και εκείνους που δηλώνουν οπαδοί της πατρώας θρησκείας. Αρκεί αυτό που πιστεύει κάποιος να μην είναι εναντίον της Ελλάδος.

- Τί είδους μέλη έχετε;

- Έχουμε τα πάντα τόσο από άποψη ηλικίας τους όσο και προέλευσης. Να αναφέρω ειδικά για τα σχολεία ότι παρά την αριστερή προπαγάνδα από το 1974 και μετά η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών από τα σχολεία είναι εθνικιστές. Οι καραβιές Χρυσαυγιτών που έρχονται τώρα από τα γυμνάσια και τα λύκεια, είναι ατέλειωτες. Παρ’ όλη την προπαγάνδα και παρ’ όλες τις διώξεις που υφίστανται. Κερδίζουμε συνεχώς τη νέα γενιά.

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates