Πολιτική κατάσταση

Μαζί τους, ούτε πυρετό δεν θέλω να έχω
τού Βασίλη Σπυρόπουλου
δημοσιογράφου τού Ραδιοφωνικού Σταθμού τής Εκκλησίας τής Ελλάδος


Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, ξαφνικά επανήλθε- από εκεί που δεν το περιμέναμε- η τρομοκρατία, όπως έγκαιρα πληροφορηθήκαμε από τα μέσα εξαθλ(γρ)ιωμένης ενημέρωσης. Γκαζάκια σε σπίτια γνωστών δημοσιογράφων, και στον αδελφό του κ. Κεδίκογλου, βολές κατά ριπάς στο γραφείο του πρωθυπουργού, στα κεντρικά της Ν.Δ.

Βέβαια, η ιστορία είναι παλιά. Έχουμε να κάνουμε, και σε αυτήν την περίπτωση, με τρομοκρατία, με έναν κίνδυνο υπαρκτό, που είναι σε θέση να προκαλέσει την πλήρη ανισορροπία της πολιτικής κατάστασης; Μία λογική απάντηση θα ήταν να ισχυριστεί κανείς ότι η ανισορροπία η πολιτική ήδη υπάρχει, είναι εν πλήρη ισχύ. Τί άλλο δηλαδή να περιμένουμε να γίνει, όταν με εκβιαστικό τρόπο ψηφίζονται στην Βουλή «ό, τι του φανεί του Λολοστεφανή»; Τί άλλο από πολιτική ανισορροπία και εκτροπή δεν είναι η ουσιαστική κατάργηση του Συντάγματος και της Βουλής, από τους ίδιους τους «υπερασπιστές της Δημοκρατίας» (σ.σ: τους βουλευτές);

Πρόκειται μήπως για ένα ξέσπασμα οργής του κόσμου; Αγανάκτησης συσσωρευμένης και απύθμενου θυμού; Ξέσπασμα φόβου και τρομοκρατημένης σκέψης; Ίσως είναι όλα αυτά μαζί, κοντά με πολλά άλλα.

Στο σημείο που βρισκόμαστε ως χώρα, αυτά που γίνονται, συμπαθάτε με, και λίγα είναι. Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ισπανία, όπου οι άνθρωποι έχουν βγει και διαδηλώνουν καθημερινά. Πιστέψτε με, όχι για ψύλλου πήδημα, όπως κάποιοι θα έσπευδαν να υποστηρίξουν στην Ψωροκώσταινα. Αναμφίβολα, η λύση δεν είναι να πάρουμε όλοι  ένα όπλο και όποιον πάρει ο Χάρος. Αυτό είναι πραγματικά τραγικό. Η λύση δεν θα βρεθεί από τους «βολεμένους», από εκείνους που χαϊδεύουν με προκλητική αυταρέσκεια την φουσκωμένη τους εγωϊστική αυταπάτη. Η λύση θα βρεθεί από τον λαό. Όχι από τους πληρωμένους κουκουλοφόρους του συστήματος (δεν αποκλείεται παρόμοια κέντρα να βρίσκονται πίσω από τις πρόσφατα χτυπήματα, χάριν αποπροσανατολισμού του κόσμου). Ούτε από τους ήδη εστεμμένους της επόμενης ημέρας. Μαζί τους, «ούτε πυρετό δεν θέλω να έχω» (ατάκα του αξεπέραστου Νίκου Σταυρίδη στον επίσης αξεπέραστο Βασίλη Αυλωνίτη, από παλιά ελληνική ταινία).

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates