Μετρό Μοναστηράκι

Το ραδιοτηλεσκόπιο Hubble στο ΜοναστηράκιΔεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι το ραδιοτηλεσκόπιο Hubble στο Μοναστηράκι και μάλιστα βρίσκεται εκεί από το 2004, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!!!

Στον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι βρίσκεται η πινακίδα που βλέπετε στις φωτογραφίες και περιγράφει τις εικόνες που πρόβαλε για ένα χρονικό διάστημα ένα σύστημα προβολέων και οι οποίες ήταν φωτογραφίες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, το οποίο όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη. Το Hubble δεν είναι ραδιοτηλεσκόπιο. Τα ραδιοτηλεσκόπια είναι μεγάλες κατασκευές που βρίσκονται πάντοτε στο έδαφος για να λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα από το διάστημα, τα οποία διαπερνούν την ατμόσφαιρα. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, διότι η ατμόσφαιρα αλλοιώνει το οπτικό τμήμα του φάσματος και το διάστημα είναι το μοναδικό μέρος όπου δεν υπάρχει αλλοίωση διότι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα.

Αν και στο παρελθόν (ακόμη και το 2004) οι υπεύθυνοι του Μετρό είχαν ενημερωθεί, κανένας δεν άλλαξε την πινακίδα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να μην υπήρχε κανένας ξένος επιστήμονας που να έμαθε το περιεχόμενο της πινακίδας, είτε από μετάφραση είτε διότι γνώριζε ελληνικά.

Να δούμε, θα διορθώσουν το κείμενο;

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates