Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 13:56

MidEast

Απευθείας πτήσεις Αθήνας – Τεχεράνης της IranAirΜετά από αρκετά χρόνια χωρίς απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Τεχεράνης, η αεροπορική εταιρεία IranAir, μέσω του Ομίλου MidEast, αντιπροσώπου πωλήσεων στην Ελλάδα, ξεκινά στις 18 Μαρτίου ναυλωμένες πτήσεις με απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με το Ιράν. Οι τρεις πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 25 Μαρτίου και την 1η Απριλίου.

Εκτός από την πολιτική σημασία της επανέναρξης των πτήσεων, υπάρχει και προφανής οικονομική σημασία διότι ο τουρισμός θα μπορούσε να τονωθεί σημαντικά, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλοί εύποροι Ιρανοί, οι οποίοι θα προτιμούσαν πάρα πολύ να κάνουν διακοπές στην Αθήνα, αλλά η απουσία απευθείας πτήσεων αποτελούσε πρόβλημα. Φυσικά, το θέμα της βίζας είναι εξίσου σημαντικό, διότι η Ελλάδα δεσμεύεται από τη συνθήκη Σένγκεν, αλλά τουλάχιστον η απευθείας αεροπορική σύνδεση βελτιώνει κάπως την κατάσταση.

Η κα Κατερίνα Μούσμπε, ιδιοκτήτρια της MidEast τόνισε τη σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα και το γεγονός ότι οι Ιρανοί αγαπούν τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις τους για διακοπές, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Οι ναυλωμένες πτήσεις αποτελούν μια προσπάθεια βελτίωσης των ευκαιριών για τους Ιρανούς για να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα.

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates