E-TV (πρώην 902 Αριστερά)

Ο «δεξιός» βουλευτής Νικολόπουλος με συμμάχους της Scientology στο «Κανάλι του ΚΚΕ»

 

 

Αντώνης Μποσνακούδης, δημοσιογράφος

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όλα θα τα δούμε, θα γίνει της off-shore από τις συμπτώσεις! Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος (διεγραμμένος από τη ΝΔ όταν είπε ότι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, που έλεγε ο Σαμαράς, ήταν όνειρο που λησμονήσανε στη ΝΔ) έχει καθημερινή εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι E-TV (πρώην 902 Αριστερά) του ΚΚΕ (;), στην ηγεσία του οποίου είναι ο πρώην διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» Σεραφείμ Φυντανίδης και στις 9 Οκτωβρίου είχε καλεσμένο τον πρώην Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Εκτός από τα πολλά «πρώην» έχουν και ένα άλλο συνδετικό στοιχείο: τη Scientology (δείτε http://unchain.gr), αλλά από πολύ διαφορετικές πλευρές.

Η Scientology έχει χαρακτηριστεί από την αμετάκλητη απόφαση 10493/1997 του Εφετείου Αθηνών ως:

«οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να πρoσελκύσει μέλη, τα οποία στη συνέxεια υφίστανται, με όλες τις προαναφερθείσες διαδικασίες και θεωρίες, πλύση εγκεφάλου, με ανώτερο σκοπό τη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης, αλλά και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων (βασικές θέσεις των θεωριών του ιδρυτή της Σαηεντολογίας), έτσι ώστε να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον αβούλων όντων, τα οποία έχουν χάσει τη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων ως καταστάλαγμα της ελεύθερης βούλησής τους, εφόσον ήδη έχουν περάσει από όλα τα στάδια των διδασκαλιών της Σαηεντολογίας και με τη κατάλληλη περαιτέρω επεξεργασία γίνονται πλέον δεκτικά στις "αλήθειες", που εφαρμόζει, χωρίς, όμως, να έχουν τα κίνητρα για να τις εξετάσουν και αξιολογήσουν».

Από τις αρχές του ’90 ο («ακροδεξιός» όπως τον χαρακτηρίζει η Scientology) βουλευτής είχε καταφερθεί κατά της δράσης της και σε έγγραφο που κατασχέθηκε στα γραφεία της από εφόδους του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, η οργάνωση αναφέρει στα Ευρωπαϊκά Αρχηγεία στη Δανία την ερώτηση Νικολόπουλου προς τον τότε Υπουργό Παιδείας Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την ταυτότητα και προέλευση της Scientology. Ο δικηγόρος της οργάνωσης Θανάσης Θεοδώρου (μετέπειτα στενός συνεργάτης του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα και εκπρόσωπος του Υπουργείου στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) έστειλε επιστολή στον Υπουργό επιτιθέμενος στους αντιπάλους της οργάνωσης (π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο κλπ) και στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΤΩΡΑ που φιλοξένησε κάποιους αντιπάλους. Ο κ. Θεοδώρου (σύμφωνα με τα κατασχεμένα έγγραφα) είχε πληρώσει 50.000 δραχμές σε άνθρωπο της ΕΥΠ ώστε να του φέρει στοιχεία για τον π. Αντώνιο Αλεβιζόπουλο, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα επιλήψιμο.

Υπάρχει όμως και στενή σχέση των Ανδρέα Λοβέρδου (καλεσμένο του κ. Νικολόπουλου), Πέτρου Ευθυμίου και του Γεωργίου Μαύρου (που σκοτώθηκε στο ατύχημα με το Σινούκ) με τη Scientology. Στις 10 και 11 Μαΐου 1999 ο Γεώργιος Μαύρος, μαζί με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών) υπερασπίστηκαν μέλη του Δ.Σ. της Scientology, τα οποία κατηγορούνταν για τα γνωστά φακελώματα πολιτικών, δημοσιογράφων, κληρικών, δικαστικών, κλπ. Συνοπτικά, οι κατηγορίες ήταν ότι έκαναν συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής της πολιτικής, εκκλησιαστικής και δικαστικής αρχής, της δημοσιογραφίας και στη συνέχεια ότι ταξινομούσαν και καταχωρούσαν  αυτές τις πληροφορίες σε έγγραφα και ατομικούς φακέλους, στοιχεία τα οποία έστελναν σε ξένα κέντρα πληροφοριών. Ο μετέπειτα υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου, εξ αγχιστείας συγγενής κορυφαίων μελών της Scientology κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης δηλώνοντας ότι αν καταδικαστούν θα είναι ιδεολογική η καταδίκη τους. Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν πολλά σχετικά με τις μεθοδεύσεις για ταυτότητες, χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους, συκοφάντηση της Ελλάδας για παραβιάσεις θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπλοκή δημοσιογράφων, κλπ.
Το δικαστήριο βρήκε μεν ενόχους τους Σαηεντολόγους, αλλά δεν επέβαλε ποινή διότι είχε παρέλθει η προθεσμία υποβολής εγκλίσεως των τριών μηνών. Δηλαδή, αποδείχθηκε ότι η Scientology έκανε τις παρακολουθήσεις και φακελλώματα, αλλά για να επιβληθεί ποινή στα μέλη της που βρέθηκαν ένοχοι, έπρεπε να είχε ασκηθεί δίωξη μέσα σε τρεις μήνες, κάτι πρακτικά αδύνατο λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και του όγκου των εγγράφων που κατασχέθηκαν από τρεις εισαγγελικές εφόδους (δύο καμιόνια χρειάστηκαν για τη μεταφορά των κατασχεμένων). Το σκάνδαλο της υπόθεσης (που συνέβαλε καθοριστικά στην μη υποβολή ποινής) είναι ότι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ούτε ενημερώθηκαν σημαντικά πρόσωπα που φακελώθηκαν από την οργάνωση όπως οι κ.κ. Μιλτιάδης Έβερτ, Αντώνης Σαμαράς, δεκάδες κληρικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί και άλλοι. Το Συμβούλιο  Εφετών είχε ρητά αποφασίσει να κληθούν όλοι όσοι φακελώθηκαν. Βολικότατη ... σύμπτωση;

O πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Scientology στη δίκη  και χαρακτήρισε τη δίκη ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας». Υπογράμμισε επίσης ότι η συμμετοχή και υποστήριξη των Συνεδρίων που οργάνωσε ο σύμμαχος της Σαηεντόλοτζυ και αυτοχαρακτηριζόμενος «δερβίσης του τάγματος των Μεβλεβί και Μπεχτασί» κ. Τάκης Αλεξίου (Πρόεδρος της ΠΑΝΙΦΕ - Πανελλήνια Ιστορική και Φιλοσοφική Εταιρία ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό) δείχνει ότι σε αυτά συντελέστηκε θετικό έργο. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που έκανε τις εφόδους στα Γραφεία του Σαηεντολογικού ΚΕΦΕ, έγραψε στην Αναφορά του ότι το ΚΕΦΕ χρηματοδότησε τέτοια Συνέδρια.

Σε αυτά τα Συνέδρια εκτελέστηκε ψυχολογική ζύμωση των συμμετεχόντων από πολλούς πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, σε συγκεκριμένα θέματα (θρησκευτική ελευθερία, «πολυπολιτισμικότητα», κλπ) που σήμερα αποτελούν την κύρια δέσμη αξόνων της «εκσυγχρονιστικής» επίθεσης εναντίον της ελληνικής κοινωνίας. Ορισμένοι από τους ομιλητές (οι οποίοι οι ίδιοι ή οι πολιτικοί τους χώροι στη συνέχεια ακολούθησαν τις σαηεντολογικές κατευθυντήριες γραμμές) σε αυτά τα συνέδρια ήταν οι Φώτης Κουβέλης, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Σταθόπουλος (Ταυτότητες κλπ), Γιώργος Παπανδρέου, Πέτρος Κουναλάκης, Γιάννης Τζανετάκος, Τάκης Μίχας (Ελευθεροτυπία), Δημήτρης Αλεξόπουλος (Αυγή), Ριχάρδος Σωμερίτης, Βιργινία Τσουδερού (Μητσοτάκης-Ταυτότητες), Νίκος Γασπαράκης (Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία), Νίκος Φραγκάκης (Μάρτυρες Ιεχωβά-ΑΠΠΔ), Παναγιώτης Δημητράς (Helsiki Watch) κλπ.

Πέρα από το δικαίωμα οποιουδήποτε κατηγορούμενου να έχει δικηγόρο, η επιλογή του κ. Λοβέρδου δεν είναι απλή επιλογή δικηγόρου. Πρώτον, ήταν στα συνέδρια της ΠΑΝΙΦΕ που χρηματοδότησε η Scientology. Επίσης, η επιλογή των δικηγόρων της Scientology δεν έχει τίποτα το τυχαίο. Οι δικηγόροι περνούν από σαράντα κύματα... ή ακριβέστερα από λίστα ελέγχου (Lawyer Hiring Checklist) σαράντα σημείων!

Στις 13 Φεβρουαρίου 1994 και στις 10.19 μ.μ. ο Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΚΕΦΕ Ηλίας Γρατσίας έλαβε από τον αξιωματούχο Marlis του Ευρωπαϊκού Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων, ένα έγγραφο (με κωδικό αποστολής 1402005 OSAEU), στο οποίο υπήρχαν αναλυτικές οδηγίες για την πρόσληψη δικηγόρων. Ο ξένος αξιωματούχος (ονομαζόταν Marlis και ήταν από το ευρωπαϊκό Τμήμα Επιχειρήσεων (ΟPS) της Σαηεντόλοτζυ στην Δανία: Α/ΟΡS ΑΙDΕ ΟSΑ ΕU) επεσήμανε ότι «Είναι στάνταρ ενέργεια να γίνεται μία λίστα έλεγχου πρόσληψης». Μερικά από τα αξιοπρόσεκτα σημεία του εγγράφου είναι τα εξής:

 

  • Εξετάζεται αν ο δικηγόρος θα είναι ικανός "να αναπαράγει και υιοθετήσει τις επιθετικές στρατηγικές μας". «Αν είναι χαμηλά στην κλίμακα των τόνων θα έχουμε διακοπές και κακή αναπαραγωγή στίς γραμμές μας».
  • Εξετάζεται επίσης αν ο δικηγόρος «έχει χειριστεί κυβερνητικές υποθέσεις», αν έχει «επαφές με κυβερνητικές Υπηρεσίες» και αν «συνδέεται με κάποιον γνωστό ανταγωνιστή της Σαηεντολογίας».

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι εξετάζεται αν έχει «οποιεσδήποτε επαφές με τον Τύπο» και «αν συμφωνεί με τη σημασία του να φέρουμε τον Τύπο με το μέρος μας». Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το σημείο που εξετάζεται αν ο δικηγόρος «Γνωρίζει τον δικαστή ή για τον δικαστή».

Ο κ. Λοβέρδος, αφ΄ότου υπερασπίστηκε τους Σαηεντολόγους επιτιθέμενος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, τοποθετήθηκε στη θέση του στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά από την παραίτηση/απομάκρυνση του προκατόχου του στη γνωστή υπόθεση, όπου ο προκάτοχος του φέρεται να μην συμβιβαζόταν με τις επιθυμίες ηγετικών κύκλων του Υπουργείου σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων σε διάφορες αμαρτωλές «Μη κυβερνητικές οργανώσεις». Πώς είναι δυνατόν να είναι μη κυβερνητικές και να χρηματοδοτούνται με κυβερνητικά κονδύλια; Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.
Ο κ. Σεραφείμ Φυντανίδης, ως Διευθυντής της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ έδωσε στην Scientology Απόρρητη Αναφορά της ΕΥΠ σχετικά με τον κίνδυνο ασφάλειας κυρίως από παραθρησκευτικές οργανώσεις. Στην απολογία του μέλους της οργάνωσης Αγγελικής Κούρκουλου το 1999 στη δίκη για τα φακελλώματα (με τους Λοβέρδο, Ευθυμίου, Μαύρο που προαναφέραμε) ανέφερε ότι ο κ. Φυντανίδης της παρέδωσε την «Αναφορά της ΚΥΠ». Με εντολή του Φυντανίδη δηλαδή δόθηκε σε μία οργάνωση, που η Δικαιοσύνη την περιέγραψε όπως στην αρχή, απόρρητο έγγραφο για να το χρησιμοποιήσει η Scientology εναντίον της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να πούμε για τον ρόλο της Ελευθεροτυπίας στην υποστήριξη της Scientology και όλων των οργανώσεων που διάβρωναν την ελληνική κοινωνία και συκοφαντούσαν την Ελλάδα. Τα κατασχεμένα έγγραφα δείχνουν ότι επί Φυντανίδη, Τρίμη και Πολυμίλη η Ελευθεροτυπία ήταν επιχειρησιακό εργαλείο της οργάνωσης (που την στήριξε ακόμη και η CIA), ουσιαστικά το συγκαλυμμένο Γραφείο Τύπου.

Ο κ. Νικολόπουλος φυσικά μάλλον δεν τα γνώριζε αυτά και είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα χειριστεί κοινοβουλευτικά το θέμα.

 

 

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates