MKO

Κίνδυνος απώλειας του στάτους Δημοσίου Δικαίου από την Εκκλησία  -  Συρμόγλου & ΜΚΟ & Γιαννάκου & Τατούλης & Γραφείο Τύπου Εκκλησίας

 

Αντώνης Μποσνακούδης - farosradio.gr

Ο τίτλος μπορεί να δημιουργεί προβληματισμό για το τι στο καλό σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ του Στέλιου Συρμόγλου Προέδρου της αμαρτωλής ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» που βγήκε στη δημοσιότητα από τη σκανδαλώδη δράση των ΜΚΟ που όλοι ξέραμε αλλά όχι με τόσες λεπτομέρειες, της Μαριέττας Γιαννάκου κορυφαίου στελέχους της ΝΔ και σχεδόν ενσάρκωσης της αλαζονείας και εγωισμού ως Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Πέτρου Τατούλη τώρα Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο αλλά με αμφιλεγόμενη πορεία και επιλογές και φυσικά με το Γραφείο Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η απάντηση είναι ότι η διάβρωση και εξόντωση της επικοινωνιακής ικανότητας που είχε η Εκκλησία ξεκίνησε με την επιβολή του Συρμόγλου στον ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας και ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα με παραπλάνηση της Ιεράς Συνόδου να εγκρίνει ένα ΦΕΚ που δημιουργεί ποινικές ευθύνες στους Ιεράρχες διότι παραβιάζει δικαστική απόφαση για το Γραφείο Τύπου. Μία απόφαση που έχουν αποκρύψει οι άνθρωποι της «παράγκας» που λειτουργεί από την εποχή Συρμόγλου.

Από το farosradio.gr έχουμε αναφερθεί διεξοδικά τόσο στην καταστροφή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, όσο και στην άλλη πτυχή λειτουργίας της παράγκας στο Γραφείο Τύπου, που φιμώνει την Εκκλησία στα Μέσα Ενημέρωσης και αφήνει ανεξέλεγκτη την αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα να οργιάζει. Η σημερινή ταυτόχρονη αποκάλυψη της αρχής της επικοινωνιακής κακοδαιμονίας (Συρμόγλου-ΜΚΟ) με την προσπάθεια να φορτωθούν οι Ιεράρχες τις ποινικές ευθύνες (επικύρωση παρανομιών σε ΦΕΚ για το Γραφείο Τύπου) είναι μοναδική ευκαιρία για τους Μητροπολίτες που συμμετέχουν στην συνεδρίαση της Ιεραρχίας στην Αθήνα, να ξηλώσουν την αντιεκκλησιαστική παράγκα που έχει αποκόψει τη διοίκηση της Εκκλησίας από τους πιστούς και έχει αφήσει να οργιάζει η αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα.

Ο Στέλιος Συρμόγλου πριν από την ανάληψη της ηγεσίας στην αμαρτωλή ΜΚΟ που εξετάζεται, ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, μετά από επιβολή του στη θέση αυτή από την Υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου. Ήταν ο εκλεκτός της περιβόητης Μαριέττας, άσχετος από Εκκλησία που έφτασε (ως διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας) να χαρακτηρίσει τον Αγιασμό ως «βρωμόνερο», αφήνοντας άφωνους δημοσιογράφους και υπαλλήλους που ράντιζαν τα γραφεία και στούντιο. Η Μαριέττα Γιαννάκου με τον Πέτρο Τατούλη αποκατέστησαν επαγγελματικά τον Στέλιο Συρμόγλου και στην ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» όταν ο εκκλησιαστικός χώρος τον πέταξε. Το δίδυμο Γιαννάκου-Τατούλη συνεπώς ήταν το βύσμα του Συρμόγλου στον Καραμανλή. Επέβαλαν τον Συρμόγλου στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας και μετά στην ΜΚΟ που θα έλεγχε τις ΜΚΟ!

Η περίοδος Συρμόγλου ήταν η αρχή της διάβρωσης του επικοινωνιακού δυναμικού της Εκκλησίας. Το πρόσφατο σχετικό γεγονός στην αλυσίδα που ξεκίνησε, είναι η τελεσίδικη δικαίωση της δημοσιογράφου Μαρίτας Πάλλη με πρόσφατη απόφαση που αφορούσε αγωγή της δημοσιογράφου για παράνομη απόλυσή της από το Γραφείο Τύπου της Εκκλησίας, με ψευδείς και παραπλανητικές μεθοδεύσεις από την εν λόγω διαχρονική «παράγκα». Το δικαστήριο έκρινε αμετάκλητα ότι πρέπει να επιστρέψει στην θέση που ήταν και να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά που έκανε δηλαδή να ενημερώνει τους Μητροπολίτες για οτιδήποτε γραφόταν ή μεταδιδόταν στα ΜΜΕ σχετικά με την Εκκλησία. Επιπλέον, η Εκκλησία φορτώθηκε πρόστιμο περίπου 150.000 ευρώ διότι η παράγκα εκκλησιαστικών υπαλλήλων και άλλων δεν εφάρμοσε προηγούμενη δικαστική απόφαση να τοποθετηθεί στη θέση της. Αυτοί φόρτωσαν πρόστιμο 300 ευρώ ημερησίως για μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που συνολικά συσσωρεύτηκε σε ποσό 150.000 ευρώ περίπου. Επιπλέον τη δικαίωσε να λάβει αρκετές χιλιάδες ευρώ μη καταβληθέντων αποδοχών και παράνομων μειώσεων.

Και αυτά οι Μητροπολίτες στην Ιεραρχία δεν τα γνωρίζουν. Όχι μόνο αυτό όμως. Με τρόπο που δεν έχει φωτιστεί ακόμη, η παράγκα μεθόδευσε τη δημοσίευση ενός ΦΕΚ σχετικά με το Γραφείο Τύπου το οποίο προσπαθεί να επιβάλλει όλα όσα η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομα και απαράδεκτα. Δηλαδή, βάζει τους Μητροπολίτες της Ιεραρχίας να εκτεθούν ποινικά, βάζοντάς τους να εγκρίνουν το ΦΕΚ που έχει όλες τις παρανομίες και το οποίο έπρεπε να τους είχε δωθεί να εξετάσουν πριν εκδοθεί. Η σημερινή παράγκα που εκθέτει ποινικά όλους τους Ιεράρχες με το παράνομο ΦΕΚ για το Γραφείο Τύπου, έχει τις ρίζες της στην ανομία και αντιεκκλησιαστικό απόστημα που δημιούργησε η εποχή Συρμόγλου σε σημείο που όταν έφυγε ακόμη και το όνομά του δεν πρόφερε κανένας: τον ανέφεραν ως Ακατανόμαστο, πραγματικά χωρίς υπερβολή.

Υπάρχει όμως και πολύ βαθύτερη πτυχή. Η υπόθεση της Μαρίτας Πάλλη θα ήταν άλλη μία εξοργιστική αδικία κατά μίας εργαζομένης αν η παράγκα δεν διακινδύνευε ακόμη και αυτό το ίδιο το στάτους Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου της Εκκλησίας. Ενέργειες από νομικούς της Εκκλησίας φαίνεται να ακολουθούν αυτή την πορεία καθυστέρησης δικαίωσης της δημοσιογράφου με απώτερο σκοπό να βρουν χρόνο να διαμορφώσουν κατάσταση με την οποία η Εκκλησία πρακτικά θα χάσει το στάτους Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου αλλά κάτι ενδιάμεσο που θα επιτρέπει στην "παράγκα" γύρω από τον Αρχιεπίσκοπο και στα τμήματα επικοινωνίας να μην ελέγχονται οι ενέργειές τους αλλά και πειθαρχικά να είναι ασύδοτοι.

Αν η Εκκλησία χάσει τον χαρακτήρα του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και έχει ένα ακαθόριστο "ενδιάμεσο" στάτους, θα μπορούσαμε να φθάσουμε να έχουμε ρωμαιοκαθολικούς, μουσουλμανικούςκαι άλλους φορείς ως δημοσίου δικαίου αλλά όχι την Εκκλησία που θα φαίνεται ότι η ίδια δεν το θέλει!!!  Αλλάζει διοικητικά, κρατικά και πνευματικά η δομή και φυσιογνωμία της Ελλάδας. Η υπόθεση της Μαρίτας Πάλλη είναι το εργαλείο των ανθρώπων του καθεστώτος μέσα στην Εκκλησία να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια των μητροπολιτών και να φέρουν αυτή την αλλαγή ως "αίτημα της Εκκλησίας". Οι μητροπολίτες δεν έχουν ιδέα και για αυτό παράνομα δεν το έχει εγκρίνει η Ιεραρχία το ΕΚ που δημοσιεύθηκε ώστε να της παρουσιαστεί τυπικά και ότι το είχε αναλάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία όμως ποτέ δεν επιτρέπεται να κάνει κάτι τέτοιο. Η ΔΙΣ μόνο εφαρμόζει πιστά και τυφλά αυτά που αποφασίζει η Ιεραρχία. Δεν κάνει ποτέ κάτι από μόνη της.

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates