Γιορτή Κρασιού Αλεξανδρούπολης 2014

Για δεύτερη χρονιά αναβιώνει η Γιορτή Κρασιού στην Αλεξανδρούπολη από τον Δήμο και την Δημοτική Τουριστική Εταιρία ΤΙΕΔΑ μεταξύ 2 και 10 Αυγούστου

στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε έκταση 5.000 τ.μ.. Σύμφωνα με τους διοργανωτές περιλαμβάνει 35 πολιτιστικούς συλλόγους, περισσότερους από 400 χορευτές με παραδοσιακά συγκροτήματα και άφθονο κρασί μαζί με σουβλάκια και άλλα τοπικά εδέσματα. Η επιλογή του χρόνου να γίνει πριν από τις 15 Αυγούστου (περίοδο νηστείας) προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις αλλά η ημερομηνία δεν άλλαξε.

Τόσο το 2013 όσο και φέτος η γιορτή δεν περιλαμβάνει το παλιό σκηνικό πριν από 25 χρόνια με πολλούς τοπικούς παραγωγούς κρασιού που το δοκίμαζαν οι επισκέπτες. Για κάποιους λόγους κρίθηκε να υπάρχει συνολική κεντρική παροχή κρασιού από την ΤΙΕΔΑ και όχι ο κάθε τοπικός παραγωγός να δίνει το δικό του. Ίσως οικονομικά να μην μπορούσαν να ανταπεξέλθουν ή για μείωση του οργανωτικού κόστους. Ακόμη και έτσι όμως, οι πολιτιστικοί σύλλογοι που υπάρχουν δίνουν ένα τοπικό χρώμα και η γιορτή είναι καλή ευκαιρία μαζικής συνάθροισης και διασκέδασης.

Η ιστοσελίδα http://www.giortikrasiou.gr/ δίνει περισσότερα στοιχεία. Βέβαια, δεν μπορούμε να μην γκρινιάξουμε αφού έχει τον server στην Ολλανδία, όπως είναι και ο server της ΤΙΕΔΑ, όχι όμως του Δήμου. Μία εταιρία φιλοξενίας ιστοσελίδων στην Ελλάδα δεν βρήκαν από την ΤΙΕΔΑ; Έστω και ακριβότερη. Αφού ο Δήμος έχει ήδη στην Ελλάδα.

 

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates