×

Σφάλμα

[SIGPLUS_EXCEPTION_CREATE] Insufficient file system permissions to create the file or folder root/cache/thumb.

Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 02:16

ΤΑ ΜΑΘΚΙΑ ΤΑ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΚΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

ΤΑ ΜΑΘΚΙΑ ΤΑ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΚΑ

Κυκλοφόρησε ο δίσκος ακτίνας(cd) με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια του Χρίστου Γεωργιάδη με τίτλο "Τα Μάθκια τα Γιαλλούρικα". Ο δίσκος περιέχει δώδεκα τραγούδια παρμένα απ' την Κυπριακή μούσα και είναι άγνωστα τα περισσότερα στους Κυπρίους και Ελλαδίτες ακροατές.

Μετά τή Λευκωσία, τά "Μάθκια τά Γιαλλούρικα" θά παρουσιασθούν τό Σάββατο 2 Απριλίου στή Λεμεσό στίς 7.30μ.μ. στήν αίθουσα εκδηλώσεων τής Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Την παρουσίαση τού δίσκου θά κάνει ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λυμπουρίδης, Διευθυντής τής Εκκλησιαστικής Χορωδίας τής Μητροπόλεως Λεμεσού, ενώ χαιρετισμό θά απευθύνουν: ο ενορχηστρωτής τού δίσκου, μουσικοδιδάσκαλος Μανώλης Καρπάθιος, ιδρυτής καί μαέστρος τής μοναδικής Ορχήστρας Ελληνικής Κλασικής Μουσικής "Ρωμάνα" καί ο θεολόγος Θεοφύλακτος Χατζηκώστας.

Ο Χρίστος Γεωργιάδης με σπουδές Βυζαντινής μουσικής δίπλα στο Σίμωνα Καρά, αποκωδικοποιεί και αξιοποιεί το άγνωστο υλικό προς τέρψη του φιλόμουσου κοινού. Στην παρούσα εργασία εκλεκτοί μουσικοί συμμετέχουν και δίνουν ιδιαίτερο αρχαϊκό ύφος που προσδιορίζει το άκουσμα της δισκογραφικής δουλειάς. Τη μουσική επιμέλεια του cd έχει ο Μανώλης Καρπάθιος ενώ στην Πολίτικη λύρα είναι η Χρυσάνθη Γκίκα, στο νέϋ ο Νίκος Παραουλάκης, στο ούτι οι Γιώργος Παππάς και Στέλιος Βαρβέρης, στο κανόνι οι Μανώλης Καρπάθιος και Γιάννης Δριμάλας, στο βιολί ο Γιώργος Βασιλάκης, στα κρουστά οι Γιώργος Τζανέτος, Βασίλης Οικονόμου, και Ανδρέας Νιάρχος, στο κοντραμπάσο ο Γιάννης Πλαγιαννάκος ενώ υπεύθυνοι για τον ήχο είναι οι Γιώργος Ρούσσος και Γιάννης Καραγεώργος. Το δημιουργικό του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Κατσουλάκος.

Τη διανομή και διάθεση του cd έχει ο εκδοτικός οίκος του Νεκτάριου Παναγόπουλου στην οδό Χαβρίου 3 στην Αθήνα, τηλ.210.3224819

{gallery}gialourika{/gallery}


Βιογραφικό ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

 

Χρίστος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου. Κατάγεται από την κατεχόμενη Λάπηθο της επαρχίας Κερύνειας και τον Στρόβολο Λευκωσίας.

Το 1980 μετέβη για σπουδές στην Αθήνα στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή.

Τρέφοντας μεγάλη αγάπη προς την δημοτική και βυζαντινή μουσική έμαθε για τον σύλλογο προς διάδοση της εθνικής μουσικής και γνώρισε τον ιδρυτή και διευθυντή του, τον δάσκαλο Σίμωνα Καρά ο οποίος του μετέδωσε και δίδαξε την βυζαντινή μουσική για 7 χρόνια. Στο διάστημα αυτό δίδασκε και ο ίδιος στο σχολείο του μουσικού συλλόγου. Με την επιστροφή του στην Κύπρο συνέχισε την ενασχόληση με την μουσική προσφέροντας

μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και λαμβάνοντας μέρος σε συναυλίες εκκλησιαστικής και δημοτικής μουσικής.

Από το 2010 διακονεί την εκκλησία ως λαμπαδόρος στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο ενώ είναι μέλος της Βυζαντινής χορωδίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Παρά τις ποικίλες συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών αυτή είναι η πρώτη προσωπική του ηχογράφηση.

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates