Ι.Μ. Μπραζαβίλ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ρ/ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ POINTE-NOIRE

Την 14η Νοεμβρίου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Διάκονο π. Στέφανο Anzembe,  μετέβη στον Ρ/Καθολικό Καθεδρικό Ναό Notre Dame του Pointe-Noire, προκειμένου να συγχαρεί τον Σεβασμιώτατο κ.Miguel Olaverri, για την προσφάτως συντελεσθείσα ανύψωση της Ρ/Καθολικής Επισκοπής Pointe-Noire σε Αρχιεπισκοπή.

Προ του πέρατος της Λειτουργικής Συνάξεως, κατά την οποία ετέλεσθη τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο στελέχους της πετρελαϊκής εταιρείας Total, θύματος της πανδημίας Covid-19, ο Σεβ.Μητροπολίτης απηύθυνε συλλυπητήριες ευχές προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του εκλιπόντος, ενώ συνεχάρη τον Σεβ. Ρ/Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Pointe-Noire κ.Miguel για την επάξια προαγωγή του, εκφράζοντας τα φιλάδελφα αισθήματα της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Σεπτού Προκαθημένου Του. Προς τον Αρχιεπίσκοπο ο Σεβ.κ.Παντελεήμων προσέφερε επιστήθιο σταυρό.

Ο Σεβ.κ. Miguel εξεδήλωσε την συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Ρ/Καθολικής Εκκλησίας «προς την αδελφή Ορθόδοξη Εκκλησία, τόσο του Κονγκό-Μπραζαβίλ όσον και της Αφρικής, την Οποία πάντοτε θα περιβάλλουμε με βαθύτατο σεβασμό και ειλικρινή αγάπη, ως και προς τον αδελφό μας Αρχιεπίσκοπο Παντελεήμονα, τους αγώνες του οποίου γνωρίζουμε καλώς και συμμεριζόμαστε πλήρως, επ’ωφελεία του λαού του Θεού και της πατρίδος μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ είχε σύντομη συνομιλία με τον παριστάμενο Υπουργό Υδρογονανθράκων της Δημοκρατίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ, Εξοχ. κ. Jean-Marc Thystère-Tchicaya, με τον οποίο συμφώνησαν να συναντηθούν άμεσα για θέματα αφορώντα στην Ι. Μητρόπολη και το κοινωνικό Της έργο στη χώρα.

www.orthodoxchurchcongo.com

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates