Αλωνίζουν οι Αμερικάνοι στην Δυτική Θράκη

Τα σενάρια «made in USA» για αποσταθεροποίηση της περιοχής και οι συναντήσεις με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου

Κομοτηνής αλλά και με συλλόγους με ανθελληνική δράση. Ο Αμερικανός πρόξενος της Θεσσαλονίκης περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά για να συζητήσει με πράκτορες της Άγκυρας και ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα όταν τον φωτογράφησε φακός του «ΘΕΜΑτος» τους συνέλαβε εν ώρα ….εργασίας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΤΟΗΤΟΙ οι Αμερικανοί να αλωνίζουν στη Δυτική Θράκη, να συσκέπτονται με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου και να απεργάζονται σχέδια κοσοβοποίησης για την Ελλάδα.
Των Χρήστου Μπόκα, Κυριάκου Κεσίσογλου

«ΜΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»
Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΘΕΜΑτος», τα οποία έφεραν στο φως παλαιότερη έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), βάσει της οποίας «το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης απεργάζεται και ήδη έχει θέσει σε κίνηση αποσχιστικό σχέδιο τύπου Κοσόβου για την Ελλάδα, μέσω της δημιουργίας και της υπόθαλψης «τουρκικών» και «μακεδονικών» μειονοτήτων που κατοικούν στη Δυτική Θράκη και στη Μακεδονία και «καταπιέζονται» από το ελληνικό κράτος», ο φωτογραφικός φακός της εφημερίδας συνέλαβε στελέχη του αμερικανικού προξενείου εν ώρα…εργασίας στα μειονοτικά χωριά της Θράκης. Ενοχλημένοι οι Αμερικανοί από την παρουσία των δημοσιογράφων του «ΘΕΜΑτος», ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας και τον εισαγγελέα ώστε να συνεχίσουν, ανενόχλητοι και μακριά από τη δημοσιότητα, την «καταγραφή» των απόψεων των «καταπιεσμένων» μουσουλμάνων»!

Το «made in USA» σχέδιοΛίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου κ Μπαράκ Ομπάμα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τη δήλωση για «130.000 Τούρκους που υποφέρουν στην ελληνική Θράκη», οι Αμερικανοί έκαναν την εμφάνισή τους στη Δυτική Θράκη. Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, κλιμάκιο του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον πρόξενο Ρόμπερτ Κινγκ, περιόδευσε στα μειονοτικά χωριά της Θράκης.

Ο πρώτος σταθμός της διπλωματικής αποστολής ήταν το μειονοτικό χωριό Τοξότες, το τζαμί του οποίου είχαν αποπειραθεί προεκλογικά άγνωστοι να το κάψουν. Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόξενος συναντήθηκε με τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, καθώς ένα από τα «προβλήματα» που έθεσε ο Ερντογάν στον Αμερικανό πρόεδρο ήταν και αυτό του διορισμού του θρησκευτικού ηγέτη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο κ. Κινγκ όμως δεν έχασε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε πολύωρη συζήτηση με τον νομικό εκπρόσωπο της παράνομης – σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου – «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Ορχάν Χατζή Ιμπράμ, ο οποίος , όπως είχε δηλώσει, είναι «Τούρκος» και θα αγωνιστεί «για την αναγνώριση της μειονότητας με τον όρο «τουρκική»».
Οι Αμερικανοί, οι οποίοι εκδηλώνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στη Θράκη, συζήτησαν και με τον πρόεδρο του «Συλλόγου επιστημόνων Δυτικής Θράκης», και ιδιαίτερα με την κυρία Περβίν Χαϊρουλά, η οποία με τη βοήθεια της Άγκυρας εργάζεται για την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου στην Κομοτηνή.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τις προθέσεις των ηγετών της μειονότητας να ηγηθούν αυτόνομων κινήσεων σε περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου του 3%. Για το λόγο αυτό, όταν έφτασε την Κομοτηνή ο Αμερικανός πρόξενος επισκέφθηκε το γραφείο του παραιτηθέντος βουλευτή της Ν.Δ. Αχμέτ Ιλχάν.
Βέβαια, η αμερικανική αποστολή επιθυμούσε να παραμείνει κρυφή η «ειδική αποστολή» της στην ελληνική Θράκη, γι αυτό και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία δημοσιογράφου του «ΘΕΜΑτος» κινητοποίησε μέχρι και τον εισαγγελέα ώστε να αποφύγει τον φωτογραφικό φακό. Αρχικά ο κ. Κινγκ απαίτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να απομακρύνουν τον συνεργάτη της εφημερίδας και όταν συνειδητοποίησε ότι ο φωτογραφικός φακός μας συνέχιζε να παραμονεύει, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Ξάνθης!


Συνεχής «συνεργασία» με ανθελληνικούς συλλόγους
Η συγκεκριμένη επίσκεψη του αμερικανικού κλιμακίου στην ελληνική Θράκη και οι συναντήσεις του κ. Κινγκ με μειονοτικούς κύκλους που απεργάζονται σενάρια συνδιοίκησης της περιοχής έρχονται να επαληθεύσουν το κορυφαίας εθνικής σημασίας έγγραφο της ΕΥΠ που αποκαλύπτει το σχέδιο «made in USA» αποσταθεροποίησης στη Θράκη και στη Μακεδονία.

Ο Βοσκόπουλος του Ουράνιου Τόξου είχε καλέσει σε εξέγερση τους ψευτομακεδόνες από την εκπομπή Αθέατος Κόσμος!!
Βίντεο με πρωταγωνιστές Βοσκόπουλο, Λιάνη και...Λοβέρδο
Η Ντόρα επιχορηγούσε το "Παρατηρητήριο του Ελσίνκι" του Δημητρά. Άλλωστε, μεταξύ άλλων, στο έγγραφο της ΕΥΠ περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο καλούν προς ενημέρωση συγκεκριμένους παράγοντες και εκπροσώπους φορέων και ομάδων με πλούσια ανθελληνική δράση, όπως ο επικεφαλής του «Ουράνιου Τόξου» Παύλος Βοσκόπουλος, αλλά και ο γνωστός μειονοτικός δημοσιογράφος Αμπντουλαχίμ Ντεντέ, και μάλιστα τους…αναθέτουν και συγκεκριμένα καθήκοντα! Αυτή τη φορά βέβαια στην αμερικανική τους ατζέντα προσέθεσαν και τον μειονοτικό δικηγόρο που έχει σκοπό ζωής την αναγνώριση της μειονότητας ως «τουρκική» Χατζή Ιμπράμ.
Επιπλέον, οι κινήσεις του νέου Αμερικανού πρόξενου αποτελούν συνέχεια της δράσης του προκατόχου του Χόιτ Μπράιαν Γι, ειδικού σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών παικτών της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά τη διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, των νατοϊκών επιδρομών κατά της Σερβίας και της αποσταθεροποίησης της περιοχής.
ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΟΝΙΑ
Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να ανακαλύψουν «εθνικές μειονότητες» στην Ελλάδα
Σημειώνεται ότι η πρακτική του επίσημου αμερικανικού κράτους να αναγνωρίζει δήθεν «εθνικές μειονότητες» που κατοικούν στην Ελλάδα είναι μακροχρόνια.
Συγκεκριμένα:
Εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο το 2007και το 2008 (παρομοίως και σχεδόν όλες τις προηγούμενες χρονιές):
«(Στην Ελλάδα τίθενται) περιορισμοί στην ικανότητα αυτοπροσδιορισμού των εθνικών μειονοτήτων και (υπάρχουν) δυσμενείς διακρίσεις και κοινωνικός αποκλεισμός σε βάρος εθνικών μειονοτήτων…»


Δήλωση του πρώην Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνιελ Φρίντ σε συνέντευξη Τύπου στις 7 Απριλίου 2008:
«Η μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Ο μακεδονικός λαός υφίσταται. Το θέμα της (μακεδονικής) εθνότητας, ξέρετε, είναι απλώς γεγονός σε σχέση με όσα μπορώ να διακρίνω».
Από δήλωση του Τόμας Κάντριμαν στον ελληνικό Τύπο, Νο2 της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, το 2006:
(…) η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης (…), η αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα».
Επίσημη κατάθεση της επικεφαλής της αποστολής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, κυρίας Φελίς Γκάερ, 29 Σεπτεμβρίου 2005:
«Η κακή μεταχείριση εκ μέρους της Ελλάδας των εθνικών τουρκικών, αλβανικών και μακεδονικών μειονοτήτων της παραμένει λόγος ανησυχίας των ΗΠΑ…»

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates