×

Σφάλμα

[SIGPLUS_EXCEPTION_CREATE] Insufficient file system permissions to create the file or folder root/cache/thumb.

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011 16:27

Αλεξανδρούπολη-Σοσνόβυι Μπορ σε πορεία αδελφοποίησης

Τον Ιούνιο αναμένεται να γίνει η αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με τη ρωσική παραθαλάσσια πόλη Σοσνόβυι Μπορ, η οποία βρίσκεται δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, μετά από την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη εξαμελούς αντιπροσωπείας από το Σοσνόβυι Μπορ στις αρχές Μαρτίου... (Πλούσιο φωτογραφικό υλικό)

 

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία αδελφοποίησης των δύο δήμων και η τουριστική και πολιτιστική συνεργασία, όπως επίσης και η ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών για την οικονομική ανάπτυξη των δύο πόλεων. Ελληνική αποστολή από την Αλεξανδρούπολη θα ανταποδώσει την επίσκεψη στο Σοσνόβυι Μπορ περίπου στις αρχές του Ιουνίου όταν η Ρωσία περνάει την περίοδο των λευκών ημερών.

Εκταφή οστών Ρώσων στρατιωτών

Στιγμιότυπα από την εκταφή των λειψάνων των Ρώσων στρατιωτών που πέθαναν στην
Αλεξανδρούπολη το 1878.

{gallery}alexpoli/ektafi{/gallery}


Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και για την τιμή στους Ρώσους στρατιώτες που πέθαναν στην Αλεξανδρούπολη το 1878 από επιδημία τύφου, έγινε στα μέσα Μαρτίου με την εκταφή των οστών των 30 Ρώσων στρατιωτών του 9ου Συντάγματος, της περιόδου του ρωσοτουρκικού πολέμου, 1877-1878, ώστε να καθαριστούν και να τους αποδοθούν τιμές και στη συνέχεια να ενταφιαστούν στο νέο μνημείο που θα ανεγερθεί προς τιμήν τους, στον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου. Βρέθηκε ένα μέρος των οστών των στρατιωτών, μετά από περίπου ενάμιση αιώνα από την ταφή τους. Η διαδικασία της εκταφής έγινε με τη συναίνεση και την παρουσία του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου όπως επίσης και των ιδιοκτητών του οικοπέδου στην οδό Μαυρομιχάλη, όπου ήταν θαμμένα τα οστά.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δήλωσε ότι στον χώρο του νέου μνημείου θα δημιουργηθεί Μουσείο Ελληνορωσικής φιλίας που θα αρχίσει από το 1877 και θα φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Τόνισε ότι η προσπάθεια θα είναι να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα λείψανα των στρατιωτών, ώστε να τους αποδοθούν οι πρέπουσες νεκρικές τιμές και όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του μνημείου το καλοκαίρι, να τοποθετηθούν από το οστεοφυλάκιο στο νέο μνημείο.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών, κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, ανέφερε ότι με την εκταφή των οστών, φτάσαμε στη στιγμή που μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάει το μεγάλο έργο του μνημείου των Ρώσων στρατιωτών. Με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη έγινε η εκταφή των οστών ώστε να τους αποδοθούν οι τιμές που τους αξίζουν και να τοποθετηθούν μόνιμα στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη τους.
Η ιδιοκτήτρια του οικοπέδου κ. Σουλτάνα Στεφάνου, δήλωσε ότι θυμάται το παλιό μνημείο (το οποίο μεταφέρθηκε πρόσφατα στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας της Αλεξανδρούπολης) και ότι η εκταφή των οστών είναι ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό ώστε να τοποθετηθούν σε κατάλληλο χώρο και να τους αποδοθούν οι σωστές τιμές.

Σχετικό βίντεο υπάρχει στη διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=X6sYky2jW5I&feature=player_embedded

Αντιπροσωπεία από το Σοσνόβυι Μπορ


Η προαναφερθείσα επίσκεψη της εξαμελούς αντιπροσωπείας από την πόλη του Σοσνόβυι Μπορ, από όπου προήλθαν οι στρατιώτες του 9ου Συντάγματος, περιελάμβανε τον δήμαρχο της πόλης κ. Ντιμίτρι Πουλιαγέφσκι, τον βουλευτή Ανατόλι Σολομάχα, τους επιχειρηματίες κ. Ποβάσνι Αλέξανδρο και κ. Τσουντίκοβα Τατιάνα, όπως επίσης τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξέι Ποπόβ και τον Υποπρόξενο κ. Αλεξέι Πετρίτσκυ.
Η ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, όπως επίσης και με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο. Τελέστηκε επίσης τρισάγιο, με καταθέσεις στεφάνων, στο μνημείο των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκεται στη σημερινή του θέση στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στην πλατεία του Δικαστηρίου.
Οι συναντήσεις με τον δήμαρχο και  τον μητροπολίτη έγιναν σε θερμό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι η αδελφοποίηση θα αποτελέσει ουσιαστική σύνδεση των δύο δήμων σε οικονομικό, τουριστικό, επιχειρηματικό επίπεδο και θα ενισχύσει επίσης την πνευματική και μορφωτική ζωή των δημοτών. Αναφέρθηκε ότι θα μπορούσε να υπάρξει η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των πανεπιστημίων στις δύο πόλεις και ότι μερικές δραστηριότητες σε αυτά τα πλαίσια θα μπορούσε να είναι η ανταλλαγή φοιτητών και δημοτών για την εκμάθηση της ελληνικής και της ρωσικής γλώσσας, ακόμη και στον τομέα της υγείας δεδομένου ότι στη Θράκη υπάρχει και Ιατρική Σχολή, εκτός από την Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης.


Διάφορες απόψεις από το Sosnovy Bor

{gallery}alexpoli/sosnoby{/gallery}

 

Δήμος Αλεξανδρουπόλεως


Ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δυνατότητα εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης από ρωσικούς φορείς. Εκφράστηκε επίσης το ενδιαφέρον για ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων ενέργειας στην περιοχή, δεδομένου και του ισχυρού ρωσικού ενδιαφέροντος. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Δήμος έχει 30 χλμ συνεχόμενων ακτών που μπορούν να αξιοποιηθούν. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή το καλοκαίρι κυμαίνονται από 30οC μέχρι 40οC και η ξενοδοχειακή υποδομή που διαθέτει η πόλη με πέντε ξενοδοχεία πέντε αστέρων (μοναδική για οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας) καθιστούν την Αλεξανδρούπολη πολύ ευχάριστο και άνετο προορισμό διακοπών όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και άλλους μήνες. Τον Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η θερμοκρασία είναι περίπου 25οC.
Ο δήμαρχος του Σοσνόβυι Μπορ δήλωσε ότι όπως η Αλεξανδρούπολη είναι περήφανη για την άνοιξη και το καλοκαίρι της, η δική του η πόλη είναι το ίδιο περήφανη για τον χειμώνα της. Έχει όμως και παραλίες στην Βαλτική Θάλασσα, που έχουν ψιλή άμμο και από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, που η θάλασσα δεν είναι παγωμένη, μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο. Η πόλη βρίσκεται σε περιοχή όπου υπάρχουν αρχαία χωριά και πολλοί ιθαγενείς μένουν ακόμη στην περιοχή και διατηρούν τη γλώσσα τους. Οι δημότες του Σοσνόβυι Μπορ έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 40 χρόνια, δηλαδή είναι πόλη νέων ανθρώπων. Συνορεύει με την Εσθονία και τη Φινλανδία και όπως η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πύλη προς την Ε.Ε., το Σοσνόβυι Μπορ αποτελεί  πύλη για την Ε.Ε. Τόνισε ότι βασικός σκοπός του Σοσνόβυι Μπορ είναι η τροφοδοσία της Ρωσίας με ενέργεια, μέσω του πυρηνικού σταθμού που διαθέτει και με τον δεύτερο σταθμό που ετοιμάζεται. Η ενέργεια που παράγει, καλύπτει τις ανάγκες της Αγίας Πετρούπολης και το 40% της Β.Δ. Ρωσίας. Το 30% του πληθυσμού απασχολείται σε Ερευνητικά Κέντρα. Ο 38 ετών σταθμός, είναι ο μεγαλύτερος στη Ρωσία με συνολική παραγωγή 800 δις kW και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα αντικατασταθεί από το νέο, ο οποίος θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του αιώνα. Υπάρχει σχέδιο για υποθαλάσσιο καλώδιο τροφοδοσίας και της Φινλανδίας.
Ο βουλευτής κ. Σολομάχα (αφού ανέφερε ότι το ίδιο το επίθετό του προέρχεται από βυζαντινή λέξη και ότι το ελληνικό στοιχείο στην οικογένειά του είναι σημαντικό) υπογράμμισε ότι η περίπτωση του Σοσνόβυι Μπορ είναι χαρακτηριστική για όποιον έχει οικολογικές επιφυλάξεις για πιθανή αρνητική οικολογική επίπτωση ως αποτέλεσμα μεγάλων έργων στον τομέα της ενέργειας όπως για παράδειγμα ενός πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας, ενός πετρελαιαγωγού όπως αυτός μεταξύ Μπουργκάς και Αλεξανδρούπολης. Μιλώντας με την ιδιότητα του ιατρού και όχι του βουλευτή ανέφερε ότι αν προχωρήσει το πρόγραμμα του πετρελαιαγωγού και ακολουθηθούν οι κατευθύνσεις προστασίας του περιβάλλοντος που εφαρμόζονται στην περίπτωση των πυρηνικών αντιδραστήρων στο Σοσνόβυι Μπορ, δεν θα υπάρχει οικολογικός κίνδυνος. Παρέθεσε ως απόδειξη ότι όλοι οι κάτοικοι στη περιοχή του Σοσνόβυι Μπορ δεν αισθάνονται καμία απειλή από το πυρηνικό εργοστάσιο - διότι ακολουθήθηκαν οι κανονισμοί και κατευθύνσεις προστασίας του περιβάλλοντος - με αποτέλεσμα η αξία της γης στην περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό να είναι ιδιαίτερα αυξημένη για εξοχικές κατοικίες. Αν υπήρχε κίνδυνος για το περιβάλλον η αξία της γης και γενικά κάθε περιουσιακού στοιχείου θα ήταν στο ακριβώς αντίθετο επίπεδο: Ιδιαίτερα μειωμένη. Η θάλασσα επίσης είναι πολύ καθαρή χωρίς κάποια επίπτωση από την ενεργειακή δραστηριότητα.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως συμπλήρωσε ότι τέτοιοι νόμοι και κανονισμοί είναι αμφίβολο αν θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα (όπως όλοι γνωρίζουμε ότι είναι η συνήθης πρακτική) και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να έχουμε τα ενεργειακά έργα χωρίς όμως το πλέγμα περιβαλλοντικής προστασίας.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξέι Ποπόβ εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται για ακόμη μια φορά στην Αλεξανδρούπολη και για το γεγονός ότι τα κοινά σχέδια τόσων μηνών αρχίζουν επιτέλους να παίρνουν σάρκα και οστά. Εξέφρασε την ευχή να προχωρήσει η συνεργασία στα σημεία όπου υπάρχουν κοινά συμφέροντα για τα οποία υπάρχει προοπτική και προσφέρουν δυνατότητες για την ανάπτυξη των δύο περιοχών. Τόνισε ότι η περιφερειακή συνεργασία είναι πολύ σημαντική για τις δύο χώρες.

Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο

{gallery}alexpoli/anthimo{/gallery}


Στη συνέχεια η ρωσική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εκταφή των οστών των Ρώσων στρατιωτών, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά από την επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας όπως περιγράψαμε προηγουμένως, όπως επίσης και η ανέγερση του νέου μνημείου για τους Ρώσους στρατιώτες στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Μητροπόλεως. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης χαιρέτισε την αντιπροσωπεία εκφράζοντας τη χαρά του για την δημιουργία σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων αιώνα, που θα φέρουν κοντύτερα τους κατοίκους τους. Συνέχισε αναφέροντας ότι οι σχέσεις του παρελθόντος θα συνεχιστούν καλύτερες στο μέλλον. Υπογράμμισε την πολύ καλή επικοινωνία που υπάρχει με τον Γενικό Πρόξενο κ. Ποπόβ, ο οποίος με όσα έχει ήδη αναφέρει για το Σοσνόβυι Μπορ μας έκανε ήδη να το αγαπήσουμε.
Ο δήμαρχος του Σοσνόβυι Μπορ απεύθυνε τους χαιρετισμούς από την πόλη και την ενορία της και αναφέρθηκε ότι η πόλη του είναι όμοια με την Αλεξανδρούπολη και διαθέτει δύο ορθόδοξους ναούς. Τόνισε ότι οι ορθόδοξες ενορίες είναι πολύ δραστήριες και συχνά οργανώνουν εκδρομές για προσκυνήματα και ανέφερε ειδικά ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά για τη συνεργασία με την Αλεξανδρούπολη στον τομέα των προσκυνηματικών εκδρομών. Μάλιστα, ο δήμαρχος του Σοσνόβυι Μπορ  αποκάλυψε ότι ο Πρωτοσύγκελός τους του ανέθεσε να συζητήσει με τη μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως για τη δυνατότητα να γίνονται κοινές λειτουργίες στους ναούς της Αλεξανδρούπολης.
Ο σεβασμιότατος κ.κ. Άνθιμος συμπλήρωσε ότι οι Έλληνες έχουμε ευσέβεια και εκτίμηση στην αγιότητα του ρωσικού λαού και γνωρίζουμε πολλά για την αγιότητα πολλών ανθρώπων που έζησαν στη Ρωσία και με τη σειρά μας τους τιμούμε στην Ελλάδα. Οι Ρώσοι άγιοι είναι πολύ αγαπητοί στους Έλληνες και κατά συνέπεια όλη η ρωσική γη είναι οικεία. Υπογράμμισε ότι η επίσκεψη της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Αλεξανδρούπολη αποτελεί το τρίτο μεγάλο βήμα ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. Το πρώτο βήμα έγινε τον 19ο αιώνα με την έλευση των Ρώσων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου για τους οποίους θα ανεγερθεί νέο μεγαλοπρεπές μνημείο, το δεύτερο έγινε στα τέλη του 20ου αιώνα με την έλευση των Ελλήνων Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και αυτό το τρίτο συντελείται στις αρχές του 21ου  αιώνα, έτσι ώστε από δω και πέρα να μην κάνουμε απλώς βήματα αλλά άλματα. Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως πρότεινε να φιλοξενηθούν παιδιά από τη Ρωσία (μέσω των ενοριών κ.λπ.) στις κατασκηνώσεις "Ουρανούπολη" της μητροπόλεως στο 5ο χλμ. μεταξύ Μάκρης και Δικέλλων, δίπλα στην γυναικεία Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου που έχει 50 μοναχές. Ως καλύτερες περιόδους για να έρθουν παιδιά από τη Ρωσία, βρέθηκε ότι είναι οι μήνες Μάιος, Ιούνιος και η περίοδος μετά από τις 15 Αυγούστου.
Ο βουλευτής κ. Σολομάχα τόνισε ότι η εμπειρία της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας να διατηρήσει την Ελλάδα ως κράτος και έθνος δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός άλλου. Ανέφερε ότι η γεωγραφική περιοχή της Αλεξανδρούπολης έχει μεγάλη γεωπολιτική σημασία και μέσα στη ροή της ιστορίας έχει κατακτηθεί από 12 διαφορετικούς λαούς. Παρ' όλους όμως τους κατακτητές που πέρασαν, οι Έλληνες διατήρησαν την ορθόδοξη πίστη τους μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ώστε πολλοί  ιερείς στη Ρωσία να πιστεύουν ότι ένα από τα στοιχεία αδελφοποίησης και φιλίας θα είναι το ορθόδοξο στοιχείο μας. Ο βουλευτής εξέφρασε την επιθυμία του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως να παραστεί στα εγκαίνια του τρίτου ναού που κατασκευάζεται στο Σοσνόβυι Μπορ.
Ο μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε ότι υπάρχει ανάγκη η Ρωσική και η Ελληνική Εκκλησία να αλληλοστηριχθούν για το καλό της Ευρώπης, διότι τα τελευταία 300 χρόνια η Ευρώπη έβαλε στην άκρη χριστιανικό της υπόβαθρο και τώρα που αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει από το Ισλάμ, ετοιμάζεται να κάνει θρησκευτικούς πολέμους. Οι ορθόδοξοι στην Ελλάδα είναι αντίθετοι σε κάτι τέτοιο λόγω της πίστεώς μας, αλλά χρειάζεται να δώσουμε μια άλλη πρόταση ζωής στην Ευρώπη. Το να βγάλει κάποιος τον Θεό από τη ζωή του θα οδηγήσει κάποια στιγμή κάτι άλλο να προσπαθήσει να αντικαταστήσει τον Θεό που έβγαλε από την ψυχή του και τη ζωή του. Είδαμε ότι στην Ελλάδα δώσαμε ένα προβάδισμα στην οικονομία, οι άνθρωποι προσηλωθήκαμε στα οικονομικά στοιχεία και τώρα είδαμε ότι αυτά μας πρόδωσαν. Τώρα ψάχνουμε να βρούμε πνευματική βάση για να στηριχθούμε.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις στον ιερό Ναό της Κοσμοσώτηρας Φερών, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως επίσης και στα ιαματικά Λουτρά Τραϊανουπόλεως και σε αρχαιολογικούς χώρους (Μεσημβρία-Ζώνη κλπ), σε παραθαλάσσιες εκτάσεις και σε μεγάλα ξενοδοχεία.

Επιμελητήριο Έβρου

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Έβρου για αλληλογνωριμία των δύο πόλεων και για να
εξεταστούν οι δυνατότητες και μορφές ρωσικών επενδύσεων

{gallery}alexpoli/epimelitirio{/gallery}


Η ρωσική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Έβρου για να αξιολογήσει τις δυνατότητες και μορφές ρωσικών επενδύσεων. Στο Επιμελητήριο, έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρουπόλεως κ. Μακρίδη Στάθη, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χαρόβα Βασίλη, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Τοπσίδη Χριστόδουλο, τα μέλη του Δ.Σ. κυρία Λίτσα Καραμπατζάκη, (Τουριστικά-Ταξιδιωτικά θέματα), κ. Παρασάκη Αθανάσιο (Μεταποιητικό Τμήμα) και κ. Νικόλαο Κοζάρη (Επαγγελματικό Τμήμα) ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος.
Αναφέρθηκε ότι το Επιμελητήριο Έβρου από την αρχή που ξεκίνησε το πρόγραμμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη ήταν από τους βασικότερους υποστηρικτές του και εξακολουθεί να είναι διότι πιστεύει ότι τέτοια έργα βοηθούν τον τόπο. Χρειάζεται φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος και από τη στιγμή που όλα γίνουν με βάση τους διεθνείς κανονισμούς, δεν υπάρχει λόγος να μην γίνει το έργο.
Περιγράφηκε ο νομός Έβρου, ότι δηλαδή είναι αγροτικός με μικρές επιχειρήσεις και χωρίς σημαντική βιομηχανία, αλλά κυρίως με βιοτεχνίες μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και τροφίμων. Υπάρχουν επίσης εταιρείες που παράγουν ξυλεία και εξαρτήματα αυτοκινήτων, όπως επίσης και άλλες που παράγουν παραδοσιακά προϊόντα όπως για παράδειγμα μετάξι και μεταξωτά και διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα.
Στον τομέα του Τουρισμού τονίστηκε ότι οι υποδομές της περιοχής σε σύγκριση με τις περισσότερες επαρχιακές πόλεις, βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο, διότι υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών. Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, επίσης, έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για συμβατικό τουρισμό το καλοκαίρι, αλλά και για πολλές μορφές θεματικού τουρισμού όπως ο συνεδριακός τουρισμός (με δυνατότητα για φιλοξενία χιλιάδων συνέδρων), ιατρικός τουρισμός σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης που διαθέτουν ιαματικά λουτρά, ιστορικός τουρισμός σε περιοχές με μεγάλη ιστορική και θρησκευτική αξία, όπως επίσης και η αγροτουριστική μορφή τουρισμού και ο φυσιολατρικός τουρισμός (στο Δάσος της Δαδιάς, Δέλτα Έβρου, Σαμοθράκη, κλπ). Ο Έβρος επίσης, ως νόμος αυτός καθ' αυτός, σε σχέση με τη Ρωσία αποτελεί μια περιοχή της Ε.Ε. που θα μπορούσε να αποτελέσει είσοδο για τη Ρωσία στην Ε.Ε.. Οι υποδομές στο νομό έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ και υπάρχει εξαιρετική οδική σύνδεση και συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της Εγνατίας, όπως επίσης με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα ενισχύονται και ήδη βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Γενικά, η Αλεξανδρούπολη και κατ' επέκταση ο νομός Έβρου αποτελούν ασφαλή επιλογή για επενδύσεις. Οι δυνατότητες του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, επίσης, βοηθούν την οποιαδήποτε δραστηριότητα ενώ και το ίδιο το λιμάνι αποτελεί πολύ καλή επιλογή για επένδυση.
Τα δύο επόμενα βήματα για την αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με το Σοσνόβυι Μπορ είναι η επίσκεψη Ελληνικής αντιπροσωπείας στη ρωσική πόλη και η ολοκλήρωση του μνημείου για τους Ρώσους στρατιώτες από το Σοσνόβυι Μπορ που πέθαναν το 1878 στην Αλεξανδρούπολη από επιδημία τύφου.

Στον προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως όπου θα εγκατασταθεί το νέο μνημείο για
τους Ρώσους στρατιώτες

{gallery}alexpoli/proaulio{/gallery}


Στον ιερό Ναό της Κοσμοσώτηρας Φερών

{gallery}alexpoli/kosmosotira{/gallery}

Στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης που σχεδιάστηκε από μηχανικούς του Ρωσικού
Συντάγματος

{gallery}alexpoli/faros{/gallery}

Στον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας-Ζώνης

{gallery}alexpoli/mesimvria{/gallery}


Στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης

{gallery}alexpoli/paralies{/gallery}


Οι κατασκηνώσεις "Ουρανούπολη" της Mητροπόλεως και η γυναικεία Μονή Κοιμήσεως
της Θεοτόκου, λίγο μετά από τη δύση του ηλίου

{gallery}alexpoli/ouranoupoli{/gallery}

 

Στις σύγχρονες και στις ιστορικές εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών
Τραϊανουπόλεως

{gallery}alexpoli/loutra{/gallery}

 

Τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο σημερινό μνημείο των Ρώσων στρατιωτών
που βρίσκεται στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, στην πλατεία του Δικαστηρίου

{gallery}alexpoli/trisagio{/gallery}

 

Από αριστερά (φωτό κάτω): Ο βουλευτής Ανατόλι Σολομάχα, ο Γενικός Πρόξενος
της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Αλεξέι Ποπόβ, ο δημοτικός
σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Μαυρίδης, ο δήμαρχος του Σοσνόβυι Μπορ κ. Ντιμίτρι
Πουλιαγέφσκι  και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών, κ.
Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης

{gallery}alexpoli/proxenos{/gallery}

Ο δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Βασίλης Λαμπάκης
με τον δήμαρχο του Σοσνόβυι Μπορ, τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας και τον Πρόεδρο
Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών (φωτό κάτω)

{gallery}alexpoli/dimarxos{/gallery}

Οι δύο Ρώσοι επιχειρηματίες (φωτό κάτω) κ.κ. Ποβάσνι Αλέξανδρος και
Τσουντίκοβα Τατιάνα ανάμεσα στον δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως και τον βουλευτή.
Δεξιά οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Μαυρίδης και Νικόλαος Κοζάρης.

{gallery}alexpoli/epix{/gallery}

Ανταλλαγή δώρων

{gallery}alexpoli/antallagi{/gallery}


 

Ορισμένες τρισδιάστατες φωτογραφίες, για τις οποίες χρειάζονται τα ειδικά
έγχρωμα γυαλιά για να τις δείτε. Είναι καλύτερες με σταθερά αντικείμενα. Όπου
υπάρχουν άνθρωποι, λόγω της κίνησής τους, η περιοχή δεν είναι πολύ ευδιάκριτη


{gallery}alexpoli/3d{/gallery}

 

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates