Προσπαθούν να φιμώσουν την Εκκλησία

Η Τρόικα κλείνει τον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας

 

 

Αντώνης Μποσνακούδης – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πεδίο πρώτης εφαρμογής των εντολών της Τρόικας, ένα είδος εργασιακού και κοινωνικού δοκιμαστηρίου, έχει αρχίσει να γίνεται η Εκκλησία της Ελλάδος. Πρώτα είχαμε την απόλυση της Υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου, Μαρίτας Πάλλη, τον Σεπτέμβριο του 2011 (που έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της αναλυτικής ενημέρωσης την οποία έστελνε καθημερινά σε όλες τις μητροπόλεις της Ελλάδος σχετικά με οτιδήποτε δημοσιευόταν και αφορούσε την Εκκλησία), με εξαιρετικά θολή και προκλητική διαδικασία και παραπλάνηση της Ιεράς Συνόδου.

Τον Δεκέμβριο η διεύθυνση του σταθμού προσπάθησε να θέσει τους εργαζόμενους σε κατάσταση δημοσίου υπαλλήλου με εξαρτημένη σχέση με το Δημόσιο ως εκκλησιαστικών υπαλλήλων (και όχι δημοσιογράφων κλπ όπως είναι τώρα) στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου!!!

Στις 8 Φεβρουαρίου του 2012, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έπεσε θύμα μιας ακόμη παραπλάνησης ακόμη και με απόκρυψη στοιχείων. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικότερο για δεκάδες δημοσιογράφους, τεχνικούς και υπαλλήλους του σταθμού. Είναι επίσης καταστροφικό για την εικόνα της Εκκλησίας ως στήριγμα του λαού και των εργαζομένων διότι παρουσιάζεται να λειτουργεί έμπρακτα ως αναίσθητος, ψυχρός και κυνικός εργοδότης, χωρίς κανένα στοιχείο πνευματικότητας και αγάπης. Άλλωστε, αυτοί που βρίσκονται πίσω από τέτοιες σκοτεινές ενέργειες μόνο χριστιανική αγάπη δεν έχουν μέσα τους.

Μεταξύ άλλων, φέρεται να είναι προσπάθεια της διευθυντικής ομάδας του σταθμού να ευθυγραμμιστεί με το πολιτικο-οικονομικό κλίμα για εφαρμογή των εντολών της Τρόικας «στον δημόσιο τομέα» για περικοπές και κλείσιμο φορέων, αν και ο εκκλησιαστικός τομέας της ενημέρωσης ξεκάθαρα δεν περιλαμβάνεται στον κόσμο του Δημοσίου, όπως έχει ήδη καθοριστεί (μαζί με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλπ).

Μετά από ισχυρή ενεργοποίηση των τριών σωματείων εργαζομένων υπήρξε αναστολή της απόφασης κλεισίματος χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι η «παράγκα» (όπως γράψαμε: http://www.farosradio.gr/en/faros-news/item/2054-radio-ekklisia.html) θα σταματήσει τις προσπάθειές της να φιμώσει τη φωνή της Εκκλησίας. Η διεύθυνση του σταθμού είχε δώσει εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος εκπροσώπων των επαγγελματικών σωματείων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να εξοργίσει τους εκπροσώπους. Μέχρι και η αστυνομία κλήθηκε για να επαναφέρει τη διεύθυνση του σταθμού στην λογική και στην ισορροπία αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν η διεύθυνση του σταθμού να δώσει εντολή να κατέβει ο διακόπτης. Στην απόλυτη κυριολεξία: Έκοψε το ρεύμα σε όλο το κτίριο της Ιεράς Συνόδου σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Μέχρι και ο πομπός σίγησε. Τον σκοταδισμό μέσα στην καρδιά τους τον έβγαλαν και στον φωτισμό και την ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Ποιοι φύτεψαν και διατηρούν τέτοιους ανθρώπους μέσα στην Εκκλησία και μάλιστα σε διευθυντικές σχέσεις; Πολλοί Μητροπολίτες, δυστυχώς χωρίς να το εξωτερικεύουν, είναι εξοργισμένοι με τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού και είναι πραγματικά άγνωστο ποιες ομάδες συμφερόντων στηρίζουν τη σημερινή διεύθυνση.

Όπως παραθέτουμε παρακάτω τα γεγονότα και φωτογραφίες, φαίνεται ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η απόπειρα κλεισίματος του σταθμού αποκαλύπτει πανικό και ακρότατο ολοκληρωτισμό, που δεν έχει καμμία σχέση με την Ορθοδοξία. Είναι ξεκάθαρα δαιμονικό έργο, στην απόλυτη κυριολεξία της πνευματικής έννοιας της φράσης. Είτε έργο του Θεού μπορεί να είναι είτε των σκοτεινών δυνάμεων. Όπου υπάρχει ψεύδος, υποκρισία, παραπλάνηση, έπαρση, μοχθηρία και σκοτάδι (κυριολεκτικό, με σβησμένα φώτα) σίγουρα δεν υπάρχει Θεός.

Στις 8 Φεβρουαρίου ο διάβολος χόρευε γύρω από τη Μονή Πετράκη όπου στεγάζεται η Ιερά Σύνοδος και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας. Στα προηγούμενα δημοσιεύματα (ακολουθείστε τον παραπάνω σύνδεσμο) αναφέραμε για τις μεθοδεύσεις του διευθυντή του σταθμού και του κύκλου του να παρουσιάσουν στην Ιερά Σύνοδο μία εικόνα προβληματικής λειτουργίας για τον σταθμό με παράλληλη άσχημη οικονομική κατάσταση. Αποσυνδέουν την ελλειπή και επιζήμια διοίκηση (με αποχριστιανοποίηση του προγράμματος) από την οικονομική κατολίσθησή του ώστε να παραπλανήσουν την Ιερά Σύνοδο και να στοχοποιήσουν τους εργαζομένους ως υπεύθυνους.

Άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα, όταν οι εργαζόμενοι έλαβαν μία επιστολή χωρίς λογότυπο της Ιεράς Συνόδου, αριθμό πρωτοκόλλου κ.λπ., που ζητούσε να ορίσουν εκπροσώπους για το πρωί της μεθεπομένης ώστε να συζητήσουν την διερεύνηση της δυνατότητας σύναψης «επιχειρηματικής συλλογικής συμβάσεως». Υπέγραφαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι είχαν ορισθεί ως Τριμελής Επιτροπή για να συζητήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων για όλες τις πτυχές της λειτουργίας του σταθμού. Εκτός του ότι με άγνωστο τρόπο η συζήτηση περιορίστηκε μόνο στην υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, αυτή η συζήτηση και οτιδήποτε έχει σχέση με εργασιακά θέματα, θεσμικά και νόμιμα συζητούνται ΜΟΝΟ με τα επαγγελματικά σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΤΕΡ, κλπ). Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν μέχρι και να διαγραφούν αν δέχονταν να παρακάμψουν τις Ενώσεις τους και να παρεβρεθούν για να πετάξουν στα σκουπίδια την ισχύουσα συλλογική σύμβαση. Αυτοί που έδωσαν στους τρεις Μητροπολίτες το κείμενο της επιστολής για να το υπογράψουν, παγίδεψαν συνειδητά τους τρεις Μητροπολίτες. Οι Ενώσεις των εργαζομένων εξήγησαν τα ανωτέρω στον διευθυντή του σταθμού και ότι οι εργαζόμενοι δεν θα παρεβρεθούν στη συνάντηση γιατί θα ήταν παράνομο και του ζήτησαν να ενημερώσει τους Μητροπολίτες. Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΔΕΝ ενημέρωσε τους Μητροπολίτες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποφάσισαν την διακοπή εκπομπής σήματος από τον σταθμό διότι περίμεναν τους εργαζόμενους και αυτοί δεν εμφανίστηκαν. Τους παρουσιάστηκε και μεγάλο κόστος λειτουργίας με συνέπεια να αποκτήσουν μία διαστρεβλωμένη εικόνα της κατάστασης και η διευθυντική απόκρυψη στοιχείων, τούς έδωσε την ψευδή εικόνα ότι οι εργαζόμενοι αγνόησαν τους Μητροπολίτες.

Για να πούμε και την ουσία της λύσης, χρειάζεται το σύνολο της Ιεραρχίας να ασχοληθεί με την εξυγίανση του ραδιοφωνικού σταθμού, ώστε να θεραπευθεί από την μόλυνση των τελευταίων ετών. Πολλές μητροπόλεις δεν καταβάλλουν την εισφορά τους στον ραδιοφωνικό σταθμό, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού πνευματικού και ειδησεογραφικού επιπέδου στο οποίο η διοίκηση έριξε τον σταθμό. Οι δικαιολογίες για υπέρογκο κόστος είναι αβάσιμες διότι αφενός μεν η αποτυχημένη διοίκηση έχει αφαιρέσει τα έσοδα από τις εισφορές μητροπόλεων, όπως επίσης και από διαφημίσεις, αλλά αναφέρθηκε πολλές φορές ότι υπάρχουν έσοδα από διαφημίσεις το οποία δεν εισπράττονται. Μήπως για να κατασκευαστεί μια εικόνα οικονομικών προβλημάτων και να επιβληθεί στους Ιεράρχες το κλείσιμο του σταθμού και η φίμωση της φωνής της Εκκλησίας ως «αναπόφευκτο κακό»; Στη σημερινή κατάσταση πού βρίσκεται η Ελλάδα η φωνή της εκκλησίας τόσο στην ενημέρωση όσο και στα πολιτισμικά και πνευματικά θέματα είναι απαραίτητο να ενισχυθεί. Το οργανωμένο έγκλημα της Τρόικας, φυσικά, κάνει τα αντίθετα.

Οι Μητροπολίτες έχουν ευθύνη να ασχοληθούν προσωπικά με το τι συμβαίνει στον σταθμό. Η διεύθυνση του σταθμού αποδείχθηκε πλήρως αναξιόπιστη, αντιεπαγγελματική και αντιεκκλησιαστική.

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates