Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011 12:35

Μητροπολίτης Λεμεσού

Σκοπιμότητες πίσω από την φυλάκιση Εφραίμ, βλέπει ο Μητροπολίτης Λεμεσού

"Μη δίκαιη η απόφαση φυλάκισής του"


Ο Ηγούμενος Εφραίμ τελεί υπό κράτηση στις Φυλακές Κορυδαλλού.


Σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τη σύλληψη και την μεταφορά στις Φυλακές Κορυδαλλού, παραμονές των Χριστουγέννων, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, δήλωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος χαρακτηρίζοντας την απόφαση φυλάκισης του Ηγουμένου Εφραίμ, μη δίκαιη.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού ερωτηθείς για την υπόθεση του Ηγουμένου Εφραίμ είπε ότι πρόκειται για «μια θλιβερή ιστορία η οποία αισθάνομαι αδίκως έχει εξελιχθεί».

Πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης Εφραίμ αποτελεί «μια ευκαιρία προσευχής προς τον Γέροντα που βρίσκεται σε μια μεγάλη δυσκολία αυτές τις μέρες, εβρισκόμενος στις φυλακές του Κορυδαλλού».

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού, γνωρίζοντας, όπως είπε, και τον ίδιο τον Γέροντα Εφραίμ αλλά και τα γεγονότα, δηλώνει «πεπεισμένος ότι δεν είναι δίκαια αυτή η απόφαση και ο Γέροντας δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί αλλά στο μοναστήρι».

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παραμονή των Χριστουγέννων εξεδόθη το ένταλμα της σύλληψης και αυτό το πράγμα και μόνο του λέει πολλά».

Ο Λεμεσού Αθανάσιος είπε ότι «αυτοί που κρύβονται πίσω από τα γεγονότα μπορεί να ήθελαν να εξευτελίσουν στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ τους ιερείς του κληρικούς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία γενικότερα».

Ερωτηθείς αν θα επισκεφθεί τον Γέροντα Εφραίμ στις Φυλακές Κορυδαλλού, ο Μητροπολίτης Λεμεσού απάντησε καταφατικά.

Ο Λεμεσού Αθανάσιος είπε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικώς πολλές φορές με τον Γέροντα Εφραίμ, ο οποίος παραμένει στο χώρο της φυλακής γαλήνιος και προσευχόμενος ενώ τον έχουν επισκεφθεί πολλοί μάρτυρες αλλά πάνω από όλα ο ίδιος ο Χριστός, όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Λεμεσού.

Καταλήγοντας είπε ότι «όλοι δείχνουν σεβασμό και αγάπη στο Γέροντα Εφραίμ κάτι που αυτοί που έπρεπε να το πράξουν δεν το έκαναν».


Πηγή: ΚΥΠΕ, Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 

© FarosRadio.gr - All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates